Halvdelen kan ikke producere til tiden

Europas maskinproducenter døjer stadig med at få dele til produktionen.

Der er både godt og dårligt nyt fra de europæiske maskinproducenter, efter at de netop har taget temperaturen hos deres medlemmer rundt omkring i Europa.

Lad os starte med den gode nyhed.

Generelt ser deres ejere positivt på tilværelsen. På en skala fra minus 100 til plus 100, så står den lige nu på plus 58 på ’The general Business Climate Index for the Agricultural Machinery Industry’, som maskinproducenternes europæiske brancheorganisation Cema står for.

Set over en ti-årig periode er vurderingen af deres business altså særdeles positiv.

Meldingen lyder også, at der er masser af ordrer i bøgerne – og ude hos forhandlerne er der blevet solgt rigtig mange nye maskiner – og dermed er forhandler-lagrene af nye maskiner ikke voldsomt store.

Hver anden stopper op

Så langt så godt.

Men som mange læsere nok har mærket i det sidste års tid, kan der være problemer med at producere tingene til tiden på grund af manglende leverancer til fabrikkerne fra underleverandørerne.

Selv om situationen er en lille smule mindre presset end under de seneste månedlige undersøgelser, melder hver anden virksomhed, at de bliver nødt til at stoppe produktionen midlertidigt i løbet af de kommende fire uger på grund af manglende dele.

Cema er talerør for en lang række maskinproducenter i Europa. I organisationens top sidder bl.a. topledelse og repræsentanter fra maskinproducenter som Lemken, John Deere, Kuhn, Claas og CNH.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.