Hardi Aeon testes hos danske landmænd
Hardi Aeon, som blev vist på Agritechnica, skal i denne sæson testes hos danske og udenlandske landmænd. Produktionen kan gå i gang, når tests er overstået.

Lige nu venter vi bare på, at vandet forsvinder, så vi for alvor kan komme i gang med at køre test. Vi har testaftaler med både danske landmænd samt landmænd i bl.a. Frankrig og Tyskland«.

Ordene kommer fra Hardis salgsdirektør Peter Henrik Dahl, som fortæller, at den nytænkte og innovative trailersprøjte, Hardi Aeon, som blev vist som en prototype på Agritechnica i fjor, nu er blevet fremstillet i en håndfuld eksemplarer, som skal testes her i den kommende sæson.

»Planen er, at de landmænd, som får den til test, skal give den alvorlige udfordringer, så vi får fremprovokeret eventuelle fejl. Det bliver spændende at få den ud på landmændenes egne marker«, siger Peter Henrik Dahl.

»Testene danner grundlag for de vigtige evalueringer. Måske kan vi sætte de første i produktion til sæsonen 2021, men det afhænger af de testresultater, som vil vise sig i løbet af sommeren«, siger Peter Henrik Dahl.

Højere fart

Sprøjten er tænkt som en overbygning til Commander-serien. Udviklingen har foreløbig taget op mod fire år.

Hardi Aeon er et bud på både Hardis og trailersprøjternes fremtid, en fremtid, hvor alt skal gå hurtigere - lige fra overkørslen i marken over betjening og rengøring og til det tidspunkt, hvor den skal bakkes på plads i maskinhuset.

»Den er længere, lavere og med større frihøjde. Tanken sidder mellem baghjulene, og den er bygget til højere fart. Den kan arbejde hurtigere uden at komme ud i kritiske situationer«, siger Peter Henrik Dahl, der tilføjer, at hurtigheden bliver et endnu større krav i fremtiden.

Derfor har man også arbejdet på, ud over hurtigheden i marken, at gøre flere funktioner som fyldning og manøvrering hurtigere. En detalje er skærme, der følger de drejelige hjul, så man ikke får snavs stænket op på dyserne.

Ny computerplatform

Hardi Aeon har Hardis nye SmartCom computerplatform. Visionen er, at man via et samarbejde med Bosch Telematics vil kunne konstatere en sprøjtes tekniske tilstand på lang afstand, altså Remote Diagnostics. Det er også den første Hardi-sprøjte uden udvendige ventiler, da de er anbragt inde i væskesystemet.

Faktaboks

Hardi Aeon:

  • Hardi Aeon har tilnavnet Centura Line.
  • Tanke på 5.200 eller 4.200 liter.
  • Skal i den kommende sæson testes hos bl.a. danske, tyske og franske landmænd.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.