Hardi bliver mere digital og får sort boks
Sprøjteproducenten Hardi viste på Sima Hardi Navigator i en ny og intelligent i-version, der peger ind i fremtiden.

Hardi’s nye i-version af den kendte Navigator er et signal om, hvad der sker i fremtiden. Den nye kloge sprøjte har været undervejs i nogle år og er blevet testet i et års tid, og på Sima var Hardi endelig klar til at vise den frem.

»Der ligger masser af dyre ingeniørtimer bag, og foreløbig har den kun kostet os investeringer. Men vi har en pligt til som sprøjtespecialist at udvikle fremtidsløsninger«, siger Peter Henrik Dahl fra Hardi og tilføjer, at planen er at bygge et større antal af dem her i foråret, og salget er gået i gang.

Det er hjernen i sprøjten, der er interessant, nærmere bestemt SmartCom computerplatformen, som betyder, at sprøjten bl.a. kan samarbejde med Isobus kompatible terminaler. SmartCom er Hardis nye elektroniske platform, som giver brugeren en fuld Isobus-oplevelse. Systemet med en ”master” SmartCom-computer og en række ”slave” SmartCom-computere giver en masse muligheder og datakapacitet.

»Det her er selve vores indfaldsvinkel til digitaliseringen af landbruget, og vi finder, at Danmark og Europa er et godt sted at lancere den slags nyheder«, siger Peter Henrik Dahl.

Sort boks

Alt i alt åbner den nye i-version af Navigator for rigtig mange muligheder for alt det, som en moderne sprøjte skal kunne i fremtiden. Det betyder blandt andet AutoNozzleControl, som i kombination med gps betyder, at man kan kontrollere kemiforbruget nøje, også ved foragere og kiler med sektioner på 0,5 meters bredde. Ifølge Peter Henrik Dahl er der alene her op til 10 procents besparelse at hente.

Alt i alt giver SmartCom en række muligeheder hvor man nu bl.a. har styring af dyser på enkeltdyseniveau - AutoNozzleControl system. På sprøjten findes endvidere mulighed for de kendte features som Hardi AutoSelect, hvormed man kan skifte dyser fra kabinen samt Hardi AutoFill, AutoAgitation og AutoWash, et fuldt automatiseret vaskesystem.

Andre muligheder er, at SmartCom med et nyt diagnosesystem også fungerer som en form for sort boks, så man kan gå tilbage og se, hvad der er sket af hændelser, fx fejl på sensorer etc. Hardi samarbejder i det helt brede perspektiv om fremtidige løsninger med udveksling af data mellem sprøjten, bedriften og farmmanagement programmer via DKE-Data og AgriRouter omkring data og tildelingskort.

Faktaboks

Hardi Navigator i:

  • Nye i-version supplerer den kendte Navigator serie.
  • SmartCom styring og fuldt Isobus kompatibel.
  • Features som AutoNozzleControl, AutoSelect og AutoWash. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.