HCP godt fra land med norsk traktorboom
Norske landmænd har øget traktorkøbet med 50 pct. i årets første måneder. Det giver håb om bedre 2019 for HCP.

Med 794 indregistrerede traktorer i årets første tre måneder er det norske traktormarked pludselig vokset med 50 pct. i årets første tre måneder.

Det mærkes også hos Deutz-Fahr importøren HCP, som har Norge som sit største enkeltmarked. Omsætningen er i første kvartal steget med 11 mio. kr.

»De norske landmænd fik i november og december udbetalt støttekroner fra den norske stat som kompensation for deres tab under tørken. Man kan tydeligt mærke den opbakning til de norske landmænd i salgstallene«, forklarer HCPs adm. direktør Lars Wear.

Han glæder sig samtidig over, at ordreindgangen også er stigende på det danske marked. De positive takter kan endnu ikke ses i den danske indregistreringsstatistik, hvor importørens vigtigste mærke, Deutz-Fahr, foreløbig har ligget på to pct. af markedet mod knap tre pct. for hele 2018. På den lange bane skal mærket løftes op på syv procent af markedet, forklarer han.

»Vi skal tilbage på det niveau. Vi siger, at der skal vi være i 2023, og så er målet at løfte det med et procentpoint om året. Man kunne sagtens købe sig til markedsandelen med dyre underskudsgivende kampagner, men vi vil hellere tage en mere stille, men sund vækst«, forklarer han.

Underskud i kerneforretningen

For hele 2018 har HCP-koncernen realiseret et underskud på fire mio. kr. ud af en omsætning på ca. 265 mio. kr. En del af underskuddet var forventet i form af investeringer og opstartsomkostninger til etableringen af HCPs egen maskinforretning i Randers, HCP Maskincenter, samt opkøb af aktiemajoriteten i maskinforretningen O. Søndergaard på Fyn.

»De første tre måneder i Randers kørte vi i gang stort set uden indtægter, inden vi åbnede. Det koster, men har været helt efter planen. I selve importdelen har vi haft et underskud på 1,7 mio. kr. Meget kan du sige skyldes tørken, da omsætningen blev ramt og ikke kunne følge med kapacitetsomkostningerne. Men tørke eller ej, det er vi naturligvis ikke tilfredse med«, siger han.

HCP forventer at realisere et overskud på knap 2 mio. kr. i 2019.

Faktaboks

Kort om HCP:

  • Dansk maskinimportør og -distributør. 
  • Afdelinger i både Danmark, Norge, Sverige og Finland. 
  • Omsætning 2018: 265 mio. kr. Res.: - 4,3 mio. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.