HCP klar til nye ændringer i Deutz-landskabet
Der skal sælges langt flere Deutz-Fahr-traktorer, og importøren HCP udelukker ikke selv at gå ind i flere maskinforretninger.

Deutz-Fahr-importøren HCP melder sig klar til yderligere offensiv i den danske maskinbranche.

Samtidig med at importøren inden for kort tid har skilt sig af med Deutz-Fahr-forhandlerne Brørup Traktor- og Maskinservice og Helms og ladet forhandleren Traktorgården Give oprette en ny afdeling på HCPs egen matrikel i Krogager ved Grindsted, kigger HCP på mulighederne for selv eller i samarbejde med nuværende forhandlere at gå ind i maskinforretninger på Fyn og omkring hovedstadsområdet.

Tiltagene kommer efter, at HCP for et halvt år siden overraskede branchen og opkøbte den forliste maskinforretning Jysk Maskincenter i Randers. Missionen gælder både at komme længere ind i have- og park-segmentet og få øget salget af traktorer, hvor Deutz-Fahr i øjeblikket ligger et stykke efter de toneangivende konkurrenter.

»Vi skal øge vores markedsandel. På sigt vil vi op på 10 procent. 3-4 procent er alt for dårligt. Det er for småt for alle. Deutz har haft en vakuumperiode, hvor det først er fra starten af 2018, at vi har haft fuldt program. Der er lidt salg i Danmark her og nu, og ordreindgangen er bedre end sidste år«, siger HCPs adm. direktør Lars Wear til LandbrugsAvisen Maskiner.

Store spillere bygger op

Deutz-forhandlerne er i dag relativt små maskinforretninger i en tid, hvor både Danish Agro og bilkoncernen Semler har opbygget maskinforretninger, der samlet set hver tæller omkring 200 medarbejdere. Dertil kommer, at en række maskinforretninger som eks. Hundahl, S.D. Kjærsgaard og Hjallerup Maskinforretninger opererer i store distrikter og har bygget forretninger op i omtrent halv Semler Agro-størrelse. Hos HCP er analysen, at det er på højde tid selv at deltage i konsolideringen. Midlet er dog ikke selv at opbygge meget store forretninger.

»Jeg deler deres analyse af, at der skal ske forandringer. Vi vil dog gøre tingene på en anden måde, hvor de selvstændige forhandlere stadig er i fokus. Vi skal bare alle sammen arbejde meget tættere sammen, og så skal der ske en naturlig udvikling og afvikling, og hvor der er behov, er vi også parat til selv at gå aktivt ind«, siger HCPs formand og hovedaktionær Christopher Kiær.

Faktaboks

HCP

  • Traktor- og maskinimportør.
  • Hovedmærke er Deutz-Fahr.
  • Hovedsæde i Krogager ved Grindsted.
  • Arbejder i hele Norden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.