HCP vil købe maskinforretning på Fyn
I sidste uge købte Deutz-Fahr-importøren den konkursramte maskinforretning Jysk Maskincenter i Randers. Nu leder de efter endnu mere på forhandlersiden.

Vejen ind i maskinforhandler-ledet skal bane vejen for at få solgt flere Deutz-Fahr-traktorer på det danske marked.

Sådan lyder det fra Deutz-Fahr-importør HCP Danmark efter, at første step i planen blev gennemført op til weekenden med et opsigtsvækkende opkøb af Jysk Maskincenter i Randers i kølvandet på Agco-forhandlerens konkurs.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at vi længe har været på udkig i de områder, hvor vi ikke er så stærkt repræsenteret. Vi kigger bl.a. efter muligheder på Fyn«, siger Johan Prior Knock til LandbrugsAvisen Maskiner.

Analysen fra HCP lyder, at Deutz-traktoren bør kunne vinde mere udbredelse på det danske landkort.

»Vi mener, at Deutz-mærket er langt bedre end dagens position. På den lange bane vil vi gerne vokse til en position, hvor vi har op til 10 procent af traktormarkedet«, siger han og forklarer, at HCP med opkøbet i Randers også forventer at kunne vinde markedsandele hos de kunder, som traditionelt har handlet med Agcos mærker hos maskinforretningen i Randers.

»Det er en stor og flot forretning, som vi overtager«, siger han og forklarer, at HCP samtidig går efter at føre flere af Jysk Maskincenters nuværende mærker videre.

Agco mister Randers

Med købet overtager HCP Danmark både bygninger og reservedele i Randers, mens maskinerne bliver solgt fra kokursboet på en maskinauktion senere i november.

Mens HCP annoncerede sin overtagelse, gik importøren, der hidtil har leveret bl.a. traktorer og mejetærskere til den store maskinforretning, Agco Danmark, ud og sagde, at man ville finde en løsning med videre forhandling af Agcos produkter i Kronjylland og jobs til det Agco-uddannede personale hos maskinforretningen.

»Et er maskiner, men det er mennesker, som holder hjulene i gang. De er kritiske over for vores struktur, og vi har altså en branche, hvor der er mangel på folk«, siger Bo Gade, adm. direktør Agco Danmark.

Står det til Johan Prior Knock fra HCP Danmark, fortsætter medarbejderne dog hos dem.

”Der er kunder, som står og mangler hjælp, og dem vil vi gerne ind og hjælpe, og så har vi nogle medarbejdere, som vi mandag morgen går i gang med at snakke med. Der er mange gode medarbejdere, som vi er interesserede i«.

Faktaboks

Kort om HCP

  • Importerer og sælger landbrugsmaskiner i Danmark, Norge, Sverige og Finland. 
  • Omsætning: 265 mio. kr. (2016)
  • Ca. 40 ansatte 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.