Her er Danmarks mest populære traktormodeller

Store mellemklasse traktorer dominerer tallene over de mest indregistrerede traktormodeller.

Danske traktorejere har i stigende grad vænnet sig til navnet Puma i de senere år.

For tredje år i træk af Case IH Puma 240 den mest indregistrerede traktor i Danmark. Og i år er sejren meget klar med mere end 90 styk af samme model, mens andenpladsen New Hollands T7.270 følger langt efter med 55 enheder med John Deere 6250R lige i hælene med 50 styk.

Bemærkelsesværdigt er det også, at John Deeres stortraktorer 8R 340 og 370 også begge er inden for top 10, og Valtra blander sig med T234S og T235S på en delt 10. plads.

Det danske traktormarked er også meget stabilt, hvad angår kærligheden til specifikke modeller. Top 5 er alle traktorer, der ofte blander sig på hitlisterne.

John Deere største mærke

At John Deere har flest modeller inden for top 10, afspejler sig også på listen over landets største traktormærke målt på nyregistrerede traktorer i 2021.

For første gang i 12 år sidder John Deere på førstepladsen med en markedsdel over 20 pct., mens CNH-mærkerne New Holland og Case IH følger meget tæt efter med et par procentpoint færre på en delt andenplads.

Forrige år havde Fendt et stort og fremgangsrigt år. Denne gang har der været tilbagegang for Agcos tyske mærke, mens Valtra har taget over og hævet sig betragteligt og i 2021 faktisk fremstår som det største blandt Agcos mærker.

Kigger man isoleret på virksomhederne bag, er CNH størst i Danmark, efterfulgt af Agco og med John Deere som den tredjestørste producent af nye traktorer til det danske marked.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.