Hollandsk producent sender firehjulet prototype i marken

Ploeger sendte tirsdag sin nye, selvkørende gyllenedfælder i test i marken.

I foråret offentliggjorde maskinproducenten Ploeger, at man ville udvikle en firehjulet udgave af de gule, selvkørende gyllenedfældere.

Som sagt så gjort, og i tirsdags trillede den første prototype af AT 5104-maskinen i marken nær fabrikken i Holland for at blive testet. Går alt vel, er det planen, at maskinen bliver klar til begrænset salg til næste forår.

Ploeger har i forvejen en tre- og femhjulet variant af de selvkørende gyllenedfældere, men det er første gang, at man sætter en model på fire hjul i marken.

Låner fra brødre

AT 5104 får en 22 kubikmeter stor tank af polyester, og den låner en række komponenter fra dens to brødre.

Det gælder blandt andet Scania motor samt aksler fra Kessler. Effektmæssig får AT5104 550 heste at gøre godt med lige som den femhjulede AT5105.

Transmissionen i den nye variant er også en gentagelse fra AT5105 og AT4103. Den er trinløs og kommer fra ZF, men ifølge Ploeger har den gennemgået en række opdateringer, når den lander i den nye firhjuler.

AT5104 får også mulighed for at blive udstyret med større dæk - eksempelvis 1000/65 R32 dækket fra Mitas.

Selv med de én meter brede dæk holder maskinen sig under tre meter under transport.

Ploeger er i øvrigt ikke ene om at udvikle en firehjulet, selvkørende gyllenedfælder. Vervaet, ligeledes fra Holland, er også i færd med at lancere en model på fire hjul.

Faktaboks

Ploegers modeller:

  • AT5105: Femhjulet, selvkørende gyllenedfælder med 26 m3 tank - 550 hk Scania.
  • AT5104: Firehjulet, selvkørende gyllenedfælder med 22 m3 tank (ny til 2022) - 550 hk Scania.
  • AT4103: Trehjulet, selvkørende gyllenedfælder med 16 m3 tank - 400 hk Scania.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.