I fuld sving, men kommer delene frem?

Forretninger med service til landbruget har travlt midt i corona-krisen.

I den senere tid har vi berettet om mange traktorproducenter, der har lukket deres produktioner ned midlertidigt.

Fra maskinhandleren lyder det, at aktivitetsniveauet er særdeles højt, og at der stadig er reservedele nok til at holde servicen i gang.

»Det er øjebliksbilledet i dag. Men vi kan godt se, at der begynder at være problemer med at levere maskiner om en måneds tid. Der er ikke reservedelsmangel p.t., men det kan der godt blive lidt længere fremme«, lyder det fra Dansk Maskinhandlerforenings direktør Klaus Nissen.

Langt, langt de fleste maskinhandlere har for tiden særdeles travlt trods corona-krise.

»Der er meget høj aktivitet. Vores montører og øvrige ansatte er i den grad med til at holde hjulene i gang i Danmark lige nu. Der bliver trukket store veksler på montørerne og reservedelsfolkene, men de udviser stor fleksibilitet i en tid, hvor de ikke nødvendigvis kan komme ind på værkstedet og må tage deres forholdsregler, når de kører ud til kunderne«, siger han.

Vurderingen fra Dansk Maskin- handlerforening er, at de klas- siske maskinforretninger med hovedaktiviteten på landbrug som sådan ikke er coronaramte. En mindre del af medlemsskaren, som har langt flere kunder hos offentlige virksomheder og industrikunder, oplever til gengæld, at krisen snører til. Ifølge Klaus Nissen er der omkring ti pct. af virksomhederne, der i et eller andet omfang benytter sig af lønkompen- sation.

»De, der eks. servicerer gaffeltrucks eller laver service hos industrivirksomheder, havde egentlig troet, at de kunne lave service nu. Men mange virksomheder vil simpelthen ikke nogen ind på deres virksomhed nu«, fortæller han.

Faktaboks

Branchen:

  • De klassiske maskinforretninger er ikke ramt som følge af coronakrisen. Der er travlhed mange steder.
  • Enkelte forretninger, der servicerer industri o.lign., har udfordringer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.