Ja til maskinhandler med plus 200 ansatte
Danish Agro har fået ja til at overtage kontrollen med fem Claas-forhandlere. Dermed er der go til ny gruppe af maskinforretninger med mere end 200 ansatte.

Fem og en halv maskinforretning er nu samlet på samme hånd.

Med konkurrencemyndighedernes ja til, at Danish Agro Machinery overtager kontrollen med fem Claas-maskinforretninger, bliver der i den kommende tid sat yderligere strøm til konsoliderings-bølgen i den danske maskinhandel.

Med overtagelsen af Traktor- & Høstspecialisten A/S, Vinderup Maskinforretning, Ringe Maskinforretning A/S, Røstofte Maskiner A/S og A.P. Jørgensen samler Danish Agro Machinery mere end 200 medarbejdere, hvis man også tæller deres mindretals-ejerskab af Almas Agro med.

Claas-forretningerne når samlet et omfang, der bringer Danish Agro Machinery i tæt parløb med Semler Agro om at være Danmarks største maskinhandler.

Ifølge Danish Agro Machinerys adm. direktør, Jens Skifter, skal forretningerne nu udvikles i tæt parløb med ledelserne lokalt.

»Vi har mange ideer og tanker om, hvad vi kommer til at gøre. Det sætter vi os ned og snakker med dem om«, siger adm. direktør Jens Skifter og påpeger, at man også kommer til at arbejde videre som i dag med de resterende selvejede forretninger.

»Vi har stor respekt for, at det her med høst- og landbrugsmaskiner er en kompleks størrelse med store maskiner, der kræver kompetencer. Med den størrelse vi har, og de tiltag, vi har tænkt os at sætte i søen, så kan vi bidrage med værktøjer og professionalisering for alle. De bliver en del af noget større. Det er noget af det, som jeg hører, de ser frem til. Her kan vi bl.a. se på, hvad vi kan gøre for sammen at forbedre servicen endnu mere«, siger han og peger bl.a. på, at der vil være synergi i bl.a. handlen med brugte maskiner på tværs af landene i Danish Agro-koncernen og håndteringen af reservedele.

Sidder på hver tredje nye mejetærsker

Ifølge Forbruger og Konkurrencestyrelsens afgørelse har de fem overtagede maskinforretninger en markedsandel på høstmaskiner på mellem 10 til 20 pct. i Danmark – og mellem 20 og 30 pct., hvis man ser isoleret set på fabriksnye høstmaskiner.

På snittermarkedet havde forretningerne en markedsandel på 20 til 30 og mellem 30 til 40 pct. på fabriksnye finsnsittere, oplyser styrelsen.

Det oplyses også, at salget er spredt ud på et bredt felt af aktører, hvoraf Semler Agro dog har mellem 5 til 10 pct. af markedet for høstmaskiner.

Faktaboks

Ja til maskinfusion

  • Danish Agro Machinery har fået ja til at overtage kontrollen med:
  • Traktor- & Høstspecialisten A/S, Vinderup Maskinforretning, Ringe Maskinforretning A/S, Røstofte Maskiner A/S og A.P. Jørgensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.