John Deere sulten på mere dansk know-how

Dansk opfindelse, der kan mindske brugen af insekticider, har indgået i forsøg på sprøjtebomme i Iowa hos John Deere.

Et opsigtsvækkende samarbejde mellem John Deere og en ny dansk aktør i den danske agroindustri får nu en fortsættelse.

Sidste år udpegede John Deeres udviklingsafdeling, datterselskabet Intelligent Solutions Group med 850 ansatte og hovedsæde i det, som kaldes Silicon Prairie, Des Moines i Iowa, FaunaPhotonics til én af fire vækstvirksomheder i verden, som man ville arbejde tæt sammen med i 2020.

Når John Deeres udviklingsafdeling går i marken, er det som regel uden for offentlighedens spotlys.

Derfor er det også første gang, at FaunaPhotonics nu kan fortælle, at deres hidtil stationære sensor til måling af insektaktivitet har været indkorporeret på sprøjtebomme under testarbejde sammen med John Deere.

»Det var ikke givet, at det ville give resultater med insekt-sensorene siddende på bommen, mens maskinen kører og hopper, men det gjorde det. Det er vist første gang i verdenshistorien«, siger en meget tilfreds CEO hos FaunaPhotonics Michael Stanley Pedersen til LandbrugsAvisen.

Han kan nu glæde sig over, at samarbejdet med John Deere også fortsætter i 2021.

For FaunaPhotonics er der naturligvis et stort potentiale i et fortsat arbejde med John Deere, mens virksomheden i nær fremtid skal rejse 100 mio. kr. til at fortsætte sin videre udvikling fra en start-up, der udvikler en teknologi, til en etableret virksomhed, der er kommet i gang med at etablere sig på markedet.

»Der er en kæmpe interesse og potentiale i det her område, fordi mange interessenter gerne vil være med til at behandle insektplager i marken mere præcist og dermed sænke forbruget«, siger han og peger på, at John Deere tidligere har købt en amerikansk start-up for et milliardbeløb for at få teknologi til præcisionssprøjtning ind i virksomheden.

I 2020 har FaunaPhotonics fået omkring 100 sensorer ud på markerne i ind- og udland.

I løbet af et par år er målet, at der skal produceres og sælges 1.000 sensorer årligt.

 

Læs mere i TraktorTech

I næste uge udkommer næste udgave af LandbrugsMediernes magasin TraktorTech. Her kan du komme længere ind i historien om FaunaPhotonics samarbejde med John Deere og andre store agro-giganter og lære mere om teknikken bag, når vi besøger virksomheden med 35 ansatte.

Faktaboks

Nyt TraktorTech

  • Fakta brød bullet: I det nye TraktorTech byder vi bl.a. på:
  • Ny, stor og banebrydende dansk test af udledningen fra traktorer. 
  • Profi-test af John Deere X9 og prøvekørsel af ny MF 8S.
  • Bestil på landbrugsmedierne.dk. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.