Kan ikke bestille flere John Deere pressere og mejetærskere
Herborg Smede- og Maskinforretning har forsinkelser på leverancer af traktorer og kan i øjeblikket ikke bestille ekstra hjem af pressere og mejetærskere til sæsonen.

Som hos en lang række aktører i maskinbranchen er John Deere-forhandleren Herborg Smede- og Maskinforretning også ramt på flere fronter i forsyningen af John Deeres produkter.

Både John Deeres franske fabrikker og den store traktorfabrik i tyske Mannheim har helt eller delvist været sat ud af spil.

»Vi kan få leveret, hvad der er slutsolgt af pressere og mejetærskere, men alt, der ikke er slutsolgt, skal vi annullere«, fortæller Herborgs direktør Keld Andersen, der glæder sig over, at han har nogle tilgængelige lagermaskiner.

På traktorsiden er der flere traktorer, der skulle være leveret, som ikke er kommet frem.

»Grejet er forsinket. Det bliver lidt spændende, hvordan det går. Lige p.t. er reservedelsforsyningen kørende. På et tidspunkt må tingene jo normalisere sig igen«, siger Keld Andersen.

John Deeres populære 6-serie produceres i Mannheim. Her kommer motorer fra Frankrig, så forsyningssikkerheden er et puslespil med udviklingen i flere lande. For de større 7 og 8-serier skal man kigge til udviklingen i USA, hvor de produceres på John Deeres »hjemmebane«. Onsdag lød meldingen herfra, at antallet af dødsfald på grund af covid-19 stadig var stigende.

»Vi skal få en masse modeller i august og september derfra, og så kommer draper og pickupper også fra USA«, siger han og samfatter, at coronakrisen et eller andet sted kommer til at mærkes i årets budget.

»Vi har jo allerede mistet lageret af pressere, og det vil få en vis betydning, men det er svært at spå om det samlet set. Vi mærker, at der ikke er fuld salgsaktivitet i øjeblikket, men vi mærker, at vores landmænd ikke er ramte som alle andre erhverv«, siger han.

Nyt rekordregnskab

Mens coronakrisen giver uro i 2020, har optakten til året været særdeles god og stabil.

Driftsresultatet i 2019 blev nemlig øget til knap 24 mio. kr. fra underkanten af 20 mio. kr. året før ud af en omsætning på plus 300 mio. kr.

Dermed overgik Herborg rekordresultatet fra året før og cementerede sin evne til at drive forretningen på et niveau, som slår langt de fleste i branchen.

 

Faktaboks

Herborg i tal:

  • Omsætning: + 300 mio. kr. 
  • Driftsresultat: 24 mio. kr. 
  • Egenkapital: 59 mio. kr.
  • Antal ansatte: 77 i snit i 2019.
Kilder: CVR og Keld Andersen. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.