Konsulent: Det giver mening
Maskinkonsulent finder, at Søren Olesens strategi giver god mening, men han har også et par forbehold.

Omdrift, hvor både harve og plov indgår, er en alsidig og ofte overset kombination. Det har noget at gøre med, at investering i en dybdeharve ofte kan være en bekostelig affære, hvor man på grund af maskinøkonomien må vælge enten harven eller ploven som del af driftsstrategien.

Prismæssig fordel

Med en to-bullet liftophængt stubharve får man, som salgschef for Pöttinger Danmark, Lars Andreasen, udtrykker det, en rentabel harve, der har prismæssige fordele. Ydermere kræver harven ikke megen effekt, hvor den korte opbygning også gør, at mindre traktorer fint kan trække den gennem jorden.

Stor kapacitet med små traktorer

»Og det skal også sættes i perspektiv med, hvor meget effekt en harve af samme bredde med flere buller kræver. Den store bredde og lave effektbehov giver ligeledes mulighed for høj kapacitet selv med mindre traktorer«, siger Lars Andreasen.

Konsulenten har forbehold

Det er maskinkonsulent hos VKST i Sorø, Christian Rabølle, i princippet enig i, men han har også et par forbehold.

»Den brede to-bullede stubharve giver god mening i et system med en såmaskine med en harvesektion, der kan løsne jorden mellem tandsporene. På kraftig jord vil jeg være nervøs for, at discsektionen på såmaskinen ikke kan lave et tilstrækkeligt godt såbed. Vingeskærene kompenserer selvfølgelig, men der er risiko for en harvesål på fugtig lerjord«, vurderer Christian Rabølle.

»Desuden vil jeg tro, at harven måske kan efterlade en ujævn mark«, tilføjer han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.