Lavkonjunktur igen?

Det ser ud til, at landmandens afregningspriser igen kommer under pres. Og det forplanter sig som ringe i vandet.

Landbrug og maskinhandel hænger sammen. 80 pct. af vores omsætning kommer fra primærlandbruget, så når vores kunder er i krise, smitter det også af på os. Men den faglige stolthed og kærligheden til erhvervet får landmanden og maskinhandleren til at fokusere på forretningen,og arbejde sig ud af krisen trods modstand.

 

Landbruget er i gang med en større konsolidering. Også maskinhandlerbranchen forventes fortsat at skulle gennem en større konsolidering på detail- og serviceniveau. Dertil kommer, at tilførsel af nye forretningsområder til en eksisterende maskinhandlervirksomhed kan medvirke til at udvide markeds- og kundesegmenter og på den måde styrke det samlede forretningsgrundlag.

 

Det, der altid har kendetegnet landmænd og maskinhandlere, er det tætte samspil og samhørigheden – og ikke mindst den lokale service og nærhed. Man er gensidigt afhængig af hinanden. Maskinhandlerne er jo i tidens løb mange gange dømt døde og borte, men hver gang har virkeligheden vist sig af være en anden. Så længe der er en bestand af landbrug i et givent geografisk område – ja så vil der også være en maskinhandler.

Den primære konsolidering, vi ser, er en konsolidering på ejerskabsniveau, og det er en fornuftig og logisk proces.

 

Det betyder, at der fremover vil være færre hovedforhandlere, men samtidig flere underforhandlere. Tit og ofte giver det maskinhandleren en langt rarere og mere behagelig hverdag at være underforhandler, så kan han nemlig koncentrere sig om det vigtigste: Landmanden!

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.