Mange funktioner i Deeres nye kørehåndtag

På et lille, men væsentligt punkt gemmer der sig noget nyt på vores testtraktor: John Deeres nye CommandPro kørehåndtag. CommandPro fås blandt andet til 6R modellerne med trinløs transmission, men den er standard i vores testtraktor, fordi 6250R kun fås i Ultimate-version, hvor kørehåndtaget er standard. Det gælder også 4600 CommandCenter terminalen.

Men hvordan skiller kørehåndtaget sig ud? Først og fremmest er CommandPro et reelt multikørehåndtag med 11 programmerbare knapper på selve håndtaget. Det er samtidig mere et joystick, hvor du også har forskellige funktioner i selve håndtaget.

Du kan aktivere din cruisecontrol ved at vippe håndtaget til højre. Holder du håndtaget til venstre, mens du vipper det fremad eller bagud, ligger der en krybegearsfunktion gemt, så du med enorm præcision kan styre kørselshastigheden fra nul til to kilometer i timen.

Det er i høj grad en specialfunktion, men har man brug for den, så findes den næppe bedre på markedet.

Der er en specifik undermenu i 4600-terminalen til at programmere knapperne på CommandPro. Skærmbilledet er dejlig informativt og overskueligt, så det er let at holde styr på opsætningen. De 11 knapper kan du programmere til at styre front- og baglift, front- og bag-pto, de hydrauliske udtag, foragerautomatikken, autostyring og isobus-funktioner på et redskab - eksempelvis start/stop funktionen på sprøjten eller gødningsprederen.

Heldigvis har John Deere også valgt at beholde rullehjulet på CommandPro, og det spiller eminent sammen med traktorens cruise control, hvor jeg kan gemme hele tre hastigheder ad gangen. De to betjener jeg via knapper på CommandPro, og den tredje ligger som før nævnt i selve kørehåndtaget, når jeg vipper det til højre.

Rullehjulet kommer ind i billedet, fordi du med det lynhurtigt kan ændre din kørehastighed. Enten i en cruise control - eller hvis du kører transmissionen manuelt med faste motoromdrejninger.

Min eneste anke med CommandPro er den måde, John Deere har placeret knapperne på. Flere af dem ligger enten for tæt på eller for langt væk fra fingerspidserne til, at det føles naturligt for mig at hvile hånden det samme sted. Det er lidt en skam.

Med i kabinen følger JD 4600-terminalen. Den bruges i flere serier, og til den er der kun at sige, at den rummer rigtig mange funktioner uden, at den bliver uforståelig at navigere rundt i.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.