Maskinhandlere efterlyser bedre vilkår
Investeringerne for at forhandle mærkernes brands står ikke mål med risikoen, lyder det.

Balancen mellem de store maskinproducenter og importører på den ene side og forhandlerne på den anden side er tippet for meget.

Det mener maskinhandlerne på tværs af Europa, som nu er gået i brechen for, at de skal have bedre vilkår hos deres samarbejdspartnere.

Det er især ønsket om eksklusivvilkår og bedre betingelser, hvis leverandøren vil opsige forhandleren, som nu kommer fra forhandlersiden.

Direktør Klaus Nissen, Dansk Maskinhandlerforening, oplyser, at den første dialog er indledt med de store spillere i Europa, og at det ser ud til, at der er ørenlyd hos producenterne.

»Vi oplever, at der er kommet godt gang i dialogen og er en lydhørhed over for, at vilkårerne skal være mere i balance. Leverandørerne kan også godt forstå, at der skal være nogle vilkår, som kreditgiverne kan bakke op om«, siger han.

Han peger især på for dårlige opsigelsesvilkår som et af problemerne.

»Som det er i dag, skal forhandlerne investere mange penge for at være forhandler for et givet mærke. De investeringer står ikke mål med risikoen, hvis forhandleren kan blive sagt op med kort varsel uden mulighed for kompensation eller evt. rettigheder til at aflevere varelager og reservedele tilbage«, siger han.

Han oplyser også, at forhandlerne efterlyser eksklusivvilkår omkring deres forhandling.

Faktaboks

Europæisk diskussion:

  • Dialogen omkring bedre vilkår foregår via maskinhandlerens europæiske brancheorganisation Climmar og de store producenter. 
  • Første møder afholdt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.