Maskinhandlere i milliard-salg
Samlet har Danish Agros syv maskinforretninger omsat for en lille mia. kroner, viser regnskabet for 2019 hos koncernen.

Vækstrejsen for Danish Agros maskinsalg i Danmark fortsatte i 2019.

For første gang har en aktør solgt for omkring en mia. kr. i detailleddet inden for landbrugsmaskiner på det danske marked.

Dermed har der været pæn vækst for Danish Agros maskinforretninger i Danmark efter en omsætning på cirka 830 mio. kroner året før.

2019 blev også året, hvor Danish Agro fik tilføjet ejerskabet af en maskinforretning mere, da Danish Agro-ejede Røstofte Maskinforretning opkøbte Mørkøv Maskinforretning.

Samtidig har Danish Agro indført en række forandringer, så maskinforretningerne nu er forankret under fire ledelser med udgangspunkt fra Vinderup Maskinforretning, AP Jørgensen, Røstofte Maskinforretning og Traktor- og Høstspecialisten.

I alt tæller Danish Agros egne forretninger 240 ansatte. Tillige er der 20 mand ansat til at varetage importaktiviteterne for Claas fra Fredericia.

 

Kræver komunikation

»Der skal kommunikeres rigtig meget for at flytte hele organisationen sammen i den rigtige retning. Men det lykkes efterhånden rigtig godt«, konstaterer en tilfreds koncerndirektør Jens Skifter i Danish Agros division Agribusiness Machinery.

 

Langt større i udlandet

Som på grovfoder er Danish Agro også en stor aktør i udlandet på maskiner.

Med de udenlandske aktiviteter er totalsalget mange gange større og endte med en fremgang på 11 pct. på i alt 3,9 mia. kr.

Forventningen var faktisk endnu større, men EUs godkendelse af opkøb af nye maskinaktiviteter i Baltikum har trukket ud.

For 2020 forventes salget af Claas maskiner for alle tre baltiske lande at tælle med i bøgerne hos Danish Agro, og maskinsalget forventes følgelig at stige til et niveau omkring fem mia. kr.

Trods komplikationerne bød 2019 også på ny salgsrekord i salget af antal traktorer og mejetærskere på tværs af markederne i de nordiske lande, Baltikum, Polen og Tjekkiet.

»Det udvikler sig godt. Vi er nu i 2020 totalt på den anden side af 2.200 nye og brugte traktorer og 600 mejetærskere«, oplyser Jens Skifter.

På maskindivisionens bundlinje ligger marginen før afskrivninger og renter lidt under to procent med et driftsresultat på 73 mio. kr.

»Vi har fortsat en rejse at gøre her, fordi vi har taget mange investeringer i IT m.m., og så havde vi også en stor tørkeeffekt i 2019«.

»På bundlinjen har vi samtidig taget nogle nedskrivninger på nogle lagermaskiner, så der står vi rigtig godt nu«, tilføjer han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.