Maskinsalget i bedring
Der meldes om bedre stemning og salg i maskinbranchen fra to af landets største maskinhandlere.

2018 blev for en del maskinforretninger et brutalt år med vigende maskinsalg og meget lidt arbejde på værkstederne efter tørketilstanden i dansk landbrug.

Men nu lyder meldingen, at tingene er ved at vende.

En af landets absolut største maskinhandlere, Semler Agro, siger til LandbrugsAvisen, at kunderne er blevet meget mere optimistiske.

»Der er positive tendenser, og det er er helt klart blevet bedre end for et halvt år siden. De er ude at investere igen. Det kan vi godt mærke. Hvad det så bliver til på lidt længere sigt, det er for tidligt at sige noget om. Det er positivt med bedre svinepriser, og det ser også ud til, at der står nogle fornuftige afgrøder«, siger adm. direktør Morten Buus.

Semler-direktøren håber nu på en normalthøst efter to ekstreme somre i hans tid hos John Deere-forhandleren, der iøvrigt overtager forhandlingen i hele landet 1. september.

Fra Maribo kunne den store Case IH og New Holland-forhandler, Johannes Mertz, forleden berette om 25 procent omsætninsfald i 2018 og et underskud på bundlinjen.

Adm. direktør Christian Holst ser ligesom hos Semler positive tegn i markedet netop nu.

»Siden marts er det gået væsentligt bedre«, fortæller han til LandbrugsAvisen og oplyser bl.a., at maskinforretningen har solgt omkring 30 Case IH-traktorer i år.

I maj steg nyregistreringerne iøvrigt med 40 pct. ift. maj 18.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.