Maskinstation lurer på robot

Kan man bruge en FarmDroid hos en maskinstation?

»Det er jo en anden måde at gøre tingene på, end man er vant til på en maskinstation med store maskiner. Der kan være nogle økonomiske fordele både for landmanden og maskinstationen. Landmanden kan undgå at binde likviditet og maskinstationen kan udnytte den bedre. Vi siger, at robotten kan tage 20 hektar på en sæson. En maskinstation kan eks. bruge den på 20 hektar hos en kunde med roer den ene del af året, og så 20 hektar raps den anden halvdel, mens en landmand ikke nødvendigvis har samme sammensætning af afgrøder«.

Bliver den brugt på maskinstationer i dag?

»Vi er i proces med at lave et pilotprojekt med en maskinstation, hvor den skal bruges hos en økologisk landmand, som også bruger maskinstationen til andre opgaver.«.

Hvordan gik det for robotten på danske marker i 2019?

»Der har kørt 11 i roerne i foråret og to i raps i efteråret. Vi har lært en masse. Der har været børnesygdomme (eks. sensor-fejl ved såning mm.), og dem har vi hen ad vejen fået luget væk. Samtidig har vi bl.a. optimeret maskinens batteri og solceller.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.