Maskinstationer i marken med den intelligente båndskårlægger

Kverneland er klar til græssæsonen med nyeste generation af producentens 10-meters båndskårlægger, Kverneland 53100MT BX.

Efter at have været badet i neonlys på både Agritechnica for to år siden og på Sima i fjor er Kvernelands nyeste båndskårlægger, Kverneland 53100MT BX, nu klar til at komme ud i det fri i den kommende danske græssæson. Det er en ny generation af producentens 10-meters båndskårlægger i triple kombination, som også kommer i en ny og intelligent og fleksibel BX-version.

»Vi har kørt test af maskinen på flere danske maskinstationer og også i Irland, New Zealand og Sverige. En af de danske maskinstationer kørte de første prototypetest i begyndelsen af projektet, og den anden kom med i efteråret 2018, hvor han primært testede BX-båndene for os«, siger produktspecialist hos Kverneland, Mathies Tang-Jensen.

Kverneland 53100MT BX butterfly sættet er Isobus-styret som standard og klar til Geomow, som er GPS-styret sektionskontrol af både front og de to bagerste enheder. Det giver ifølge producenten komfort og sikrer, at man ikke trækker klipperen igennem skåret i forlandet igen.

Semiswing crimperen er ifølge producenten unik med sin effektive crimpningsgrad. På de nye skårlæggerserier, som Kverneland 53100MT er en del af, er der mulighed for at indstille både indgangs- og afgangssiden til crimper-rotoren, så man både kan lave en aggressiv crimpning, men også den meget skånsomme, som kan bruges ved en bredbladet afgrøde. Samtidig giver det mulighed for at reducere brændstofforbruget ved at ændre i forhold til mængden af materiale, som skal crimpes.

Fire-i-en

Med det nye BX båndudstyr opnår man en fire-i-én løsning, hvor man kan vælge at bruge båndene individuelt i den side, som man ønsker langs hegn, man kan lægge sammen i et skår samt selvfølgelig helt undlade at bruge bånd. Hæves båndene helt op, kan man vælge mellem bredspredning eller tre enkelte skår. Al omstilling foregår uden brug af værktøj. Endelig kan båndet hurtigt afmonteres, hvis man i en længere periode ikke skal bruge det og ikke ønsker at have den yderligere vægt i liften.

Hastigheden på BX tilpasses til den aktuelle skårbredde, som er variabel. På den måde er man sikker på ensartede skår. BX båndenes afleveringshøjde kan ændres, så man kan vælge at lægge skårene sammen i kompakte skår oven på hinanden eller i bredere skår ved siden af hinanden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.