Maskintyverier er tredoblet på bare to år
Især mange mindre maskiner bliver hapset af tyve i disse år.

Stadig oftere forsvinder landbrugs- og entreprenørmaskiner pludseligt fra deres ejere.

I hvert fald er antallet af maskintyverier næsten tredoblet på to år, oplyser Topdanmark i en pressemeddelelse.

»Stigningen i antal stjålne maskiner gælder både store og små. Men generelt ser vi oftere, at små maskiner bliver stjålet. Det kan både være, fordi de er lettere omsættelige end de store, men også fordi der er flere, der anskaffer sig små maskiner såsom ATVer, minilæssere osv.«, lyder det fra Topdanmarks agronom Svend-Anker Worm i en pressemeddelelse.

Forsikringsselskabet har flere anbefalinger til, hvordan man garderer sig mod tyverier, bl.a. GPS-tracking på maskinerne, så maskinerne kan spores.

Samtidig kan der gøres en række enkle, men effektfulde ting hjemme på gården.

»Det absolut bedste råd er at huske at sætte maskinerne i aflåste bygninger, når de ikke bliver brugt. Det kan lyde banalt, men det er der altså mange, som ikke tænker på. Samtidig er det klogt at installere bevægelsesaktiveret lys på gårdspladsen eller uden for maskinhuset. På den måde kan man nemlig advare om, at der bliver holdt øje med maskinerne«, siger Svend-Anker Worm og tilføjer, at det altid er en god idé at tage billeder af sine maskiner, hvor både farve, model og nummer på maskinen kan ses.

Faktaboks

Kom før tyven: 

  • Sæt maskinerne bag lås og slå i aflåste bygninger. 
  • Få sat GPS-tracking på dem. 
  • Installer bevægelsesaktiveret lys på gårdspladsen og/eller foran maskinhuset. 

Kilde: Topdanmark

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.