Mindre dyk i Agrometers resultat i 2018

Virksomheden Agrometer fra Grindsted kommer ud af 2018 med et resultat på knapt 7,4 mio. kr. efter skat, en tilbagegang på 2,5 mio kr.

Agrometer lander nyt rekordregnskab, skrev vi i foråret 2018. Nu et års tid efter kan man ikke bruge helt samme formulering. Resultatet for 2017 var på 9,9 mio. kr., og resultatet for 2018 var på næsten 7,4 mio. kr. efter skat, altså cirka 2,5 mio. kr. mindre.

Generelt er Agrometers nøgletal vokset år for år i nyere tid, og resultatet for 2018 giver næppe vedvarende panderynker på direktionsgangen. Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende, selv om det knapt svarer til det forventede. Også bruttofortjenesten har fulgt en lige linje opad og var i 2018 på 41,4 mio. kr., hvilket faktisk var ny rekord.

»Når man ser på de forhold, der har gjort sig gældende i 2018, er resultatet for os acceptabelt. Agrometer og vores dygtige medarbejdere har mange aktiviteter i gang, og vi forventer at blive ved med at vækste igen i 2019«, siger adm. direktør i Agrometer, Hans Henrik Nielsen, i en skriftlig kommentar.

Virksomheden, der producerer pumper, vogne og komplette anlæg til håndtering og transport af væsker såsom husdyrgødning og spildeolie, er ikke mindst kendt for de store slangeudlæggere til gylle.

Agrometer er også et særdeles velpolstret selskab med en egenkapital på over 67 mio. kr. og en soliditetsgrad på 45 pct. Agrometer har 78 ansatte - seks mere end ved udgangen af 2017.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.