Næste generation af kabiner er på vej
CAB Concept Cluster kabinen er spækket med teknik og avanceret lys.

Projektgruppen CAB Concept Cluster (CCC) står bag Agritechnicas mest avancerede og spændende kabine.

Den er udstyret med sensorer hele vejen rundt, som holder øje med omgivelserne. Sidespejle er der intet af. De er erstattet af ultra-vidvinkel kameraer for at undgå blinde vinkler, og alt hvad kameraerne ser, vises på to mindre terminaler i hver side af kabinen.

På den store HMI-terminal kan chaufføren vælge forskellige grader af automation. For eksempel kan sensorerne sættes til at overvåde omgivelserne og give alarm, såfremt der er fare på færde.

»Hvis man høster, så har man fokus ud på skærebordet og ser måske ikke, at der er en forhindring«, forklarer Andreas Hingel, udviklingsdirektør hos Hella, og en af parterne i CCC.

»Afhængig af omstændighederne og opsætning kan vi advare chaufføren via kabinelyset, som går fra et neutralt blålig lys til et rødligt af slagsen. Vi kan også indstille de specielle matrix-LED lygter til at lyse området op, hvor faren befinder sig«.

Avanceret lygteføring

Netop lyset er ret avanceret.

»Masser af lys er ikke altid nummer et. Så vi måler mængden af reflekterende lys, og er det for højt, skruer systemet selv ned for styrken, så det ikke trætter chaufføren«, uddyber Hingel.

Kabinen har også et internt kamera, som aflæser ens øjne og ansigt. Når man drejer hovedet, følger lyskilden med og lyser op der, hvor øjnene er rettet henimod.

Selve kabinen har intet rat, men i stedet et lille drejehjul på venstre armlæn. På det højre armlæn er en række kontakter samt et joystick.

HMI-terminalen er placeret på armlænet, og her kan man bl.a. uploade eller hente apps og tidligere gemte data fra skyen.

Har du brug for hjælp fra dronen, står den klar på taget af kabinen og kan selv finde tilbage og overføre data efter endt opgave.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.