Nellemann færdig med navnet Svenningsens

Med et symbolsk navneskifte frigør Nellemann sig nu fra familie-historien Svenningens Maskinforretning.

Den danske maskinimportør og maskinhandler Svenningsens Maskinforretning er et overstået begreb.

Ejeren Nellemann cementerer en lang række ændringer under de sidste tre års ejerskab af virksomheden med et navneskifte.

Svenningsens Maskinforretning bliver til Nellemann Machinery på brevpapiret, mens virksomheden i daglig praksis vil bruge sine store mærker som eks. Kubota og BobCat til at fronte aktiviterne, oplyser adm. direktør Kristian Refnov til LandbrugsAvisen.

»Vi er på en rejse, hvor vi nu godt kan tillade os at sige, at vi er en forandret virksomhed, der ser på tingene på en ny måde«, siger han som en hovedforklaringerne på navneskiftet.

Familiehistorien begyndte tilbage i 1861 med en smedie på Amager, der over årene udviklede sig til en maskinforretning og senere importør af en række store maskinbrands til både det danske, svenske og norske marked.

Set fra Kristian Refnovs stol på hovedkontoret i Kastrup har mærkerne i en række år stået stærkere end selve virksomhedens eget brand.

»Du kan sige, at Svenningsens har været en parably for en række aktiviteter, hvor det har betydet noget forskelligt. Når vi eks. sælger Kubota i Norge, så er det langt enklere at snakke om Kubota, mens Svenningsens har været et større navn som aktør inden for vej og park-maskiner her i hovedstadsområdet«, siger han.

 

Skal ikke kunne alt

Da Nellemann gik ind som ejer hos Svenningsens, vendte bilkoncernen med succesrig import af mærker som Kia og Aston Martin og forhandling af Volvo i Danmark tilbage til landbrugs- og maskinområdet, hvor Nellemann i mange år var en markant aktør med varetagelsen af John Deere.

Ud over at Nellemann nedtones til fordel for de forskellige brands, er en anden konsekvens, at man ikke vil sælge alt til kunderne.

»Vi har ryddet op i den tankegang, at hvis en kunde spørger om en given maskine, så skaffer vi den bare. Vi kan ikke give en ordentlig service, hvis vi skaffer mange forskellige ting hjem, som vi alligevel ikke kender til bunds«, siger han.

Familien Svenningsen solgte de sidste aktier til Nellemann i 2018.

Tidligere på foråret stoppede Benny Svenningsen som salgsdirektør i virksomheden.

Faktaboks

Nellemann Machinery:

  • Nyt navn for virksomheden Svenningsens Maskinforrenting. 
  • Ejes af Nellemann-koncernen, der også er kendt for import og salg af biler. 
  • Største brands er Kubota, BobCat og Holder. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.