Nu kan Danmarks kommende stjerne-mekaniker melde sig
15. maj er der åbent for tilmeldingerne til DBL 2019, danmarksmesterskabet for mekanikere under 24 år.

For syvende gang skal Danmarks bedste landbrugsmekaniker-lærling findes. Og er du selv lærling eller kender en god kandidat, så er det nu, der skal handles.

Tilmeldingen åbner nemlig i næste uge 15. maj og så kan man ellers melde sig til konkurrencen frem til 30. september, inden selve konkurrencen går løs med finalefeltet på Erhvervsskolerne Aars 1. og 2. november.

De hidtidige DBL-konkurrencer har vist, at talentmassen blandt danske lærlinge er helt i international topklasse, bl.a. fordi danskerne med DBL-konkurrencen er blevet vant til konkurrencerne.

Tidligere deltagere som Anders Ebbekær Petersen, Brørup har vundet ”europamesterskabet” Euro-Skills, Søren Døssing, Kjellerup fik bronze ved World Skills og senest lykkedes det Ronni Larsen fra Sallng at komme i top fem ved seneste Euro Skills.

»I vores dagligdag på skolen møder vi rigtig mange dygtige unge mennesker i vores fag. Der er generelt en høj motivation for at arbejde med maskinerne, og resultaterne igennem flere år taler sit eget sprog om et højt fagligt niveau. Nu glæder vi os til at se næste generation i ilden«, siger faglærer Heine R. Jensen fra Erhvervsskolerne Aars.

Mange forretninger er med

Bag konkurrencen står Erhvervsskolerne Aars, Dansk Maskinhandlerforening, LandbrugsMedierne og Dansk Metal. Konsulent Per Hedetoft, Dansk Maskinhandlerforening glæder sig til et nyt bredt felt i år.

»Vi har fået en tradition for at se deltagere fra et bredt udvalg af værkstederne hos landets maskinforretninger, hvor de fire skarpeste kommer igennem nåleøjet til selve finalen i Aars«, forklarer han.

Aldersgrænse 23 år

For at deltage i konkurrencen skal deltagerne leve op til en række krav.

Deltagerne må ikke være fyldt 24 år, når konkurrencen finder sted i november. Derudover skal deltagerne som minimum have bestået 3. hovedforløb på uddannelsen. Svendeprøven må gerne være i hus, men da konkurrencen er for lærlinge, så må deltagerne endnu ikke være færdigudlært på dagen.

Faktaboks

Tilmelding DBL 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.