Nu kan du beregne på mobilen om du skal købe maskinen - eller hyre nogen til opgaven
Ny trend gør, at du på få minutter får et godt billede af, om du ud fra økonomivinkel bør købe din næste maskine eller hyre din nabo eller en maskinstation til at klare arbejdet.

Overskriften 'Nu kan du beregne på mobilen om du skal eje eller leje maskinen' er ændret kl. 14.44 . FarmBackUp har præciseret, at de ikke formidler udlejning af maskiner, og at beregneren er målrettet til at beregne, om det kan betale sig at købe en maskine og klare arbejdet selv eller hyre nabo/maskinstation til opgaven. LandbrugsAvisen beklager fejlen. 

Skal jeg selv købe en otte år gammel brugt New Holland mejetærsker til mine 100 hektar – eller skal jeg blot finde det bedste tilbud hos en maskinstation?

Hvis det står til online markedspladsen FarmBackup, bør du lige lave en beregning med deres nye gratis kalkulator, hvor du kan gå igennem regnestykket på din mobil på 4-5 min.

I kalkulatoren indgår en masse parametre, eks. afskrivninger, løn, maskinudnyttelse og meget andet, som skal opkvalificere beslutningen.

Selv kalder FarmBackUp beregneren for et starting point i beslutningsprocessen.

»Vi betragter vores nye gratis værkstøj som et godt sted at starte. Og vil du så endnu dybere ned i regnestykket, så kan du få mere rådgivning hos din landboforening. Men vi har en idé om, at mange landmænd glemmer at regne det ordentlig igennem og ikke får set på, hvad meget de eksempelvis bør afskrive på en ny maskine«, siger iværksætter Søren Iver Knudsen fra FarmBackup.

Som markedsplads der bl.a. formidler maskinstationers serviceydelser er deres interesse ganske åbenlys.

”Vi vil gerne have, at landmænd går dybere ind i regnestykkerne, og hvis de så kan se, at det bedre kan betale sig at få en anden til at løse opgaven, så kan de jo gå til os og få kontakt med en udbyder”, siger han.

Skal kunne klares i marken

Under udviklingen har det været vigtigt for FarmBackup, at kalkulatoren skulle være mobil – og at det skal gå rimelig hurtigt og ikke være for kompliceret at bruge den.

”Vores udgangspunkt var, at man skulle kunne lave en beregning via sin mobil på under 5 minutter, så man let kan få beregnet, også selvom man er i marken” siger han.

Onlineberegneren er netop gået i luften og kan findes på https://farmbackup.dk/calculator

Faktaboks

Gratis beregner

  • FarmBackup har udviklet en gratis beregner til maskinomkostninger. 
  • Her kan du sammenligne omkostninger ved at få maskinstation til at køre op imod eget indkøb og omkostninger ved at køre en maskine.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.