Ny østrigsk discharve på 8 og 10 meter
Maskinstationer og store danske brug efterlyser store redskaber. Pöttinger er klar med nye tallerkenharver på otte og 10 meter.

Nok er Danmark et lille land. Men efterspørgslen på de store maskiner er stor. Og nye discharver i otte og 10 meters bredde fra østrigske Pöttinger kan være svaret på nogle danskeres drømme om kapacitet og magt over tingene.

»Vi har i hvert fald mærket stor interesse for nyheden her, og nogle har endda længe efterlyst større discharver i forhold til de versioner på tre, fire, fem og seks meter, som vi hidtil har kunnet tilbyde«, siger Lars Andreasen fra Pöttinger i Danmark.

580 mm disc

Og den store nyhed på Pöttinger-standen er netop de nye Terradisc 8001 T og Terradisc 10001 T. Fronthjul er standard på 10 meter versionen, og frontboard er ekstraudstyr på begge. Disc’ene er på 580 millimeter.

»De giver fuld gennemskæring i tre centimeters dybde og har en arbejdsdybde på tre til 15 centimeter. Al transport i marken foregår på pakvalsen og ikke hjulene, så man skåner jorden«, siger Lars Andreasen, der tilføjer, at Terradisc harverne hver især kommer i to versioner, nemlig en Isobus-version, hvor alt styres fra traktorens terminal, samt en hydraulikversion.

Transportbredden på selv den store 10-meters Terradisc kan holdes på tre meter, og højden er fire meter.

»Der er fem muligheder inden for valser. På den tyske messe blev nyheden vist med en gummipakkervalse«.

Faktaboks

Pöttinger Terradisc

  • Nye 8001 T og 10001 T med otte og 10 meters arbejdsbredde.
  • Disce på 580 millimeter.
  • Arbejdsdybde 3 til 15 centimeter.
  • Transportbredde tre meter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.