Ny dansk 16 rækkers gyllenedfælder
Der eksperimenteres i øjeblikket med XXL-udgaver af gyllenedfældere til majs.

Det er en ordentlig mundfuld; 16 rækkers gyllenedfælder til placering af gylle i majsmarkerne.

Producenten kalder sig GePo og er to ildsjæles eget værk, fortæller Emil P. Hansen fra Gredstedbro Smedeservice og Ole Plougborg fra Ploustrup Maskinteknik.

» Vi har set på muligheden for at lave en placeringsnedfælder med stor kapacitet, og ud fra det er det nu blevet til en 16 rækket med en arbejdsbrede på hele 12 meter, og en mindre udgave på 12 rækker med en arbejdsbrede på ni meter«, fortæller Emil P. Hansen.

Foreløbig har den været ude og køre demo hos Gads Maskinstation i Sønderjylland, og er også blevet vist frem under åbent hus hos Vredo Danmark.

Tror mest på 12 rækkers

Både den store 12 meters udgave og den lidt mindre udgave holder sig indenfor en højde på under fire meter i højden og mindre end 3,5 meter i bredden, når de skal transporteres.

I første omgang har de produceret og afprøvet den store model, mens den mindre stadig ligger på tegnebrættet.

Ifølge Emil P. Hansen har flere maskinstationer vendt tilbage med interesse for produktet.

»Vores maskine giver stor kapacitet, og har en enkelt opbygning, som gør det let at skifte slidte dele. Vi har fået forespørgsler fra en håndfuld maskinstationer«, siger han.

På sigt tror de, at den 12-rækkede udgave ligger i en størrelse, hvor potentialet er størst.

Samson også i gang med nedfælder-projekt

Emil P. Hansen og Ole Plouborg er dog ikke alene om at udtænke nye løsninger indenfor området.

Netop nu er Aarhus Universitet, Seges, Samson Agro, Danske Maskinstationer & Entreprenører og Varde Maskinstation også i gang med et projekt, hvor de ser på morgendagens teknologi for udbringning af gylle til majs med støtte fra bl.a. Miljøministeriets GUDP-pulje til bæredygtig teknik.

Maskinen fra GePo er sat til at koste 365.000 kr. for den 16-rækkede udgave og 325.000 kroner for den mindre 12-rækkede nedfælder.

Faktaboks

GePo Inject 1.216

  • Arbejdsbredde 12 meter.
  • Antal tænder 16 stk.
  • Arbejdsdybde 10-25 cm.
  • Transportbredde 3,05 m.
  • Transporthøjde 3,75 m. 
  • Egenvægt 5.140 kg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.