Ny rive øger kapacitet på snitter og presser
Kuhns pickuprive giver syn for sagen på MI’s landsdækkende demonstration af Kuhn-nyheder til græsmarken.

Det kan være et utaknemmeligt arbejde at demonstrere maskiner for erfarne maskinstationsfolk, som har skårlagt og revet og snittet flere hektar græs, end den unge demopilot har spist ærter.

Men på tredjedagen af Maskinhandler Indkøbsringens (MI) landsdækkende roadshow med fire udvalgte Kuhn-græsmaskiner endte alt godt på Give-egnen.

En række maskinstationsfolk var sammen med knap 100 andre interesserede kørt langt for at opleve især pickupriven Merge Maxx 950 SC i aktion. Den er netop lanceret i en fintunet version efter succesfuldt salg af de første 12 pickupriver i den nye generation i Danmark med blandt andet en optimeret aflevering af græsset fra pickuppen på båndene. Øvrige features som variabel skårbredde, variabel båndhastighed, sektionsvist udskifteligt bånd, servicevenlighed samt mulighed for at lægge skåret i midten, til hver side eller en kombination heraf, er fastholdt. Det sidste giver mulighed for at samle op til 18 meter i ét skår, hvilket markant øger snitte- eller pressekapaciteten i især små slæt.

Udfordrende græs

I Give var riven udfordret, da den kørte i noget langstrået og stort set gennemskredet slætgræs, der var forbi sidste salgsdato som kvægfoder.

Derved kom Merger Maxx’ens mange indstillingsmuligheder til sin ret. Da det stride græs til sidst blev revet sammen på 18 meter med båndene i yderposition og en fremkørselshastighed pænt over 15 km/time, lå skåret så tilpas jævnt, kompakt og dog luftigt, at selv garvede maskinstationsfolk begyndte at se fidusen ved riven.

Nemlig, at hvad den mangler i arbejdsbredde ift. faste kørespor på 12 meter og storriver med op til 15 meter arbejdsbredde, vinder den på fleksibilitet og kapacitet.

Analayser hos de første danske brugere har desuden bekræftet, at råaskeindholdet er 30 procent lavere med Merger Maxx.

»Tilbagemeldingerne fra de først solgte maskiner i Danmark er, at det er ikke kun køerne, der er glade for det markant lavere råaskeindhold i ensilagen. Også han, der kører finsnitteren eller snittevognen, oplever mere holdbare knive, fordi de slides mindre. Skarpe knive giver lavere brændstofforbrug, højere fremkørselshastighed og flere effektive timer i marken«, siger Christian Kyhn fra MI.

Faktaboks

Demotur fortsætter:

  • MI’s demotur fortsætter mandag ved Rødekro og torsdag på Vestfyn. Ugen efter er Vestsjælland sidste chance for at se Kuhns nyheder til græs og hø i marken.
  • Se maskiner og tid og sted på MI’s facebookside.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.