Producenter satser stort på firehjulede gyllenedfældere

Vervaet og Ploeger lancerer med få dages mellemrum selvkørende gyllenedfælder med fire hjul. Efterspørgslen ændrer sig, er forklaringen.

Tirsdag i denne uge løftede hollandske Vervaet sløret for en nyudviklet selvkørende gyllenedfælder. I modsætning til dens tre- og femhjulede brødre er Vervaet Quad på fire hjul - for første gang i Vervaets historie.

Vervaet Quad 550 får en 21 kubikmeter stor tank og en 550 hestes Volvo med et maksimalt drejningsmoment på 2.650 Newtonmeter ved 1.200 omdrejninger.

Men alt det kunne også være udviklet på en model med tre eller fem hjul. Så hvorfor fire af slagsen?

»Vi er markedsledere på tre- og femhjulede modeller, så det, vi har i dag, virker - og det er det mest optimale i marken. Men der er en voksende interesse for faste kørespor og rækkeafgrøder, og til det formål er en firehjulet Vervaet nummer et«, forklarer Robin Vervaet, administrerende direktør og anden generation i familievirksomheden.

Hydrostat vs. CVT

Der kommer tre prototyper af maskinen ud at køre i 2021, og den salgsklare model forventes klar til 2022.

Vervaet fortsætter med en hydrostatisk transmission efter samme princip som de nuværende modeller, men væsentligt skaleret op.

Her skiller maskinen sig ud fra en anden hollandsk konkurrent, Ploeger, der mindre end en uge forinden lancerede en firehjulet variant.

Ploeger tilbyder lige som Vervaet tre- og femhjulede maskiner, men er nu også hoppet med på bølgen af modeller på fire hjul. Den har en lidt større tank på 22 kubikmeter og benytter en trinløs CVT transmission fra ZF.

»Vi har arbejdet et stykke tid på modellen, og vi kommer til at sende en prototype i test her i 2021 med endelig lancering af AT5104 på Agritechnica til november«, fortæller Dorus van Esch, salgsansvarlig hos Ploeger.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.