Robot bliver tre gange så stor og kan løse mange flere opgaver

Robotti, der er konstrueret af AgroIntelli, får 150 hestekræfter og kan sælges til samme pris som en tilsvarende traktor med autostyring. Den kommer på det helt rigtige tidspunkt.

Hvad gør kartoffelproducenterne, når de ikke længere må bruge Reglone?

Det er det, man kalder et godt spørgsmål, fordi der ikke rigtigt er noget svar.

Eller er der? AgroIntelli, der har Ole Green som direktør, kommer med et godt bud på et svar.

En robot med 150 hestekræfter, der kan trække for eksempel en slagleklipper og som kan arbejde stort set i døgndrift, kan udføre arbejdet.

Og robotten er ved at blive konstrueret dels på firmaets værksted i Lem, dels i konstruktionsafdelingen i Århus.

»Lige nu er vi ved at samle den første i den nye serie, som vi officielt lancerer på Agritechnica«, fortæller Ole Green.

Hidtil har Robotti kunne fås i to varianter: En med én motor på 25 heste og én med to motorer på tilsammen 50 heste.

Den nye model kan forsynes med en eller to motorer med 75 hestekræfter. Den nye motor opfylder Euronorm 5.

I første omgang er robotten henvendt til landmænd, der har behov for at afpudse frøgræsmarker uden at skulle køre på marken med tungt maskineri. Men på bare lidt længere sigt kan den løse en lang række opgaver i planteavlen.

»Afpudsningen er ekstremt vigtig af hensyn til udbyttet. Men ofte skal det gøres, når der også er en masse andre opgaver på et landbrug«, konstaterer Ole Green.

De betydeligt større kræfter betyder, at der også stilles større krav til ophænget. Derfor er der også udviklet et nyt ophæng, der kan håndtere kraftigere redskaber.

»Vi har allerede testet det nye ophæng også med en fræser, og det er godt at se, at det svarer til de forventninger vi havde efter at have lavet simuleringer i computeren«.

Konstruktionen af den nye Robotti - navnet er endnu ikke helt på plads - er baseret på erfaringerne fra den første model. Det betyder også, at det grundlæggende design er det samme på de to modeller. Men den nye store Robotti kan for eksempel forsynes med bredere dæk, der mindsker jordtrykket endnu mere end den lave vægt i forvejen er en garanti for. I forvejen er robotten forsynet med større dæk med en større trædeflade.

»Det rigtige spændende lige nu er, at vi i løbet af de næste to - tre uger skal køre emmisonstest. I slutningen af oktober skal vi gerne kunne demonstrere robotten for landmænd.

Den 10. november skal den så præsenteres på Agritechnica.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.