Skal det være ny traktor? Opgraderinger i massevis i 150 hestes klassen
Med Agritechnica lige for døren er der mange nye finesser på vej på traktorer i mellemsegmentet.

Danmark har en særlig kærlighed for store traktorer. Den gennemsnitlige effekt pr. solgt traktor i 2016 var på næsten 200 hestekræfter - lidt afhængig af, hvilken top-effekt der tages udgangspunkt i.

I den kategori - og lidt lavere - fra omkring 150 hestekræfter bliver der i øjeblikket strøet nyheder ud i massevis som følge af det kommende Agritechnica og nye regulativer.

Komfort, udstyr og mekanik får et løft, og det gode er, at traktorer i dette segment nærmest fås med de samme muligheder for udstyr som de helt store traktorserier. Betjeningen er langt hen ad vejen også ens.

Med andre ord: Går du med overvejelser om at investere i en ny traktor omkring de 150 hestekræfter (nom. eff), kan det være en god ide at holde et vågent øje med, hvad nye, kommende modeller rummer af opgraderinger.

Touch-terminaler overalt

To traktorer i segmentet, Valtra N og Claas Arion 500/600, skinner for eksempel begge igennem ved at få helt nye terminaler til den kommende sæson (afhængig af model).

N-serien får samtidig et nyt armlænskonsol ved navn Smart Touch, et koncept, der går hele vejen op til den store S-serie. I Arion byder Claas på en lige så ny Cebis-terminal, som har det til fælles med Valtra, at den er touch-følsom, hvilket er nyt for begge mærker.

Nye terminaler er også på vej til MF6700S-serien, men her er terminalen ekstraudstyr, og den vil i første omgang ikke være hovedskærm for traktoren, men et tilvalg, når du for eksempel benytter autostyring.

Transmissioner i højsædet

Også Case IH og New Holland har lagt sig i selen for at forbedre deres modeller omkring de 150 hestekræfter. Blandt andre mindre detaljer har Maxxum og T6 fået ny transmission, der dog er et tilvalg.

Transmissionen er en såkaldt dobbeltkoblingstransmission, hvor næste gear allerede er i indgreb, inden du som chauffører skifter gear. Det giver hurtige gearskift og minimal afbrydelse i trækkraft, når du skifter.

Deutz-Fahr er en anden spiller med nyheder. Med lanceringen af tre modeller i bunden af 6-serien kan den nu fås med firecylindrede motorer og tilmed også med RCshift, som Deutz-Fahr kalder deres nye powershift-transmission.

Faktaboks

Årgang 2017

  • Der er altid en stribe nyheder undervejs i månederne op til verdens største indendørs udstilling overhovedet, Agritechnica. Igen i år er der masser af spændende traktorer på vej.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.