Skamstrup Maskinstations indehaver er ikke som de andre

Har man et par gummistøvler og lyst til at tage fat, er det oplagt at drive maskinstation. Det er i hvert fald Torben Kamps erfaring. Han er indehaver af Skamstrup Maskinstation.

Deltagerne på Danske Maskinstationer & Entreprenørers Vidensdage i januar glemmer sikkert ikke lige med det samme, at Torben Kamp, indehaver af Skamstrup Maskinstation, besteg talerstolen iført kedeldragt og gummistøvler, mens han sang »Jeg er ikke som de andre«.

Og efter at have besøgt Skamstrup Maskinstation kan vi nu bekræfte, at det er han ganske rigtigt ikke, og Skamstrup Maskinstation i Nordenskov nær Varde er også i sig selv et ganske særligt erhvervseventyr, som er skabt af flid, et naturligt ønske om vækst - og en enkelt tilfældighed.

Tilfældigheden opstod en dag i november 2007, da den daværende ejer af Skamstrup Maskinstation, Hans Larsen, sagde til Torben Kamp:

»Torben, du har jo gummistøvlerne og er ikke bange for at tage fat. Var det ikke noget for dig at overtage Skamstrup Maskinstation?«

Kort tid efter gav Hans Larsen en færdig købsaftale til Torben Kamp, og efter at have set nærmere på det hele blev det sådan, og Torben Kamp overtog maskinstationen i januar 2008. Torben Kamp var ikke ubekendt med den verden. Han blev udlært landmand i 1997, og hjemme på hans forældres gård havde man en tradition for at lave arbejde for andre, og det fortsatte Torben Kamp med i Kamps Maskinstation, da han selv overtog gården i Vesterhede ved Hejnsvig i 1998.

»Jeg havde allerede dengang en idé om, at der gerne måtte være lidt vækst, så jeg havde et princip om, at jeg ville ansætte en ny mand hvert år«, siger Torben Kamp.

Og tanken om vækst har han ført videre på Skamstrup Maskinstation, der i dag har 27 ansatte. Sidste år var omsætningen tæt på 50 mio. kr.

Forstå hinanden

I løbet af de seneste 10 år er kundekreds og distriktet vokset. Området er et udpræget kvægområde.

»For 10 år befandt kunderne sig inden for en radius på 10 kilometer. Nu har vi kunder, der bor 30-40 kilometer herfra. Og for 10 år siden såede vi måske 300-400 hektar. I år skal vi vel så op mod 4.500 hektar«, siger Torben Kamp, der tilføjer, at mange af kunderne er store bedrifter, hvor man forventer, at maskinstationen stiller med eksempelvis to finsnittere og ikke bare én, så arbejdet kan udføres på kort tid - i rette tid.

»Vi har enkelte kunder, hvor de bare beder os om at passe det hele. Men jeg kan faktisk bedst lide, at kunden selv tager et medansvar. Det er i mine øjne et vigtigt samarbejde. Vi skal forstå hinanden hundrede procent«, siger Torben Kamp.

Ordentlighed og sjov

»Langt størstedelen af kunderne er faste kunder. Mange af dem har jeg haft i 20 år. Det er vigtigt med en god kemi mellem os og kunderne. Vi driver virksomheden med ordentlighed. Og så kan jeg godt li’, at de, der bruger os, så at sige er de dygtige bønder. Nogle af dem har nogle voldsomt store ejendomme - og for os betyder det, at vi må rykke ud med mange maskiner«, siger Torben Kamp, der ikke mindst finder det vigtigt, at både han og hans medarbejdere har det sjovt på arbejdet.

Torben Kamp har tillige i 2014 grundlagt en entreprenørafdeling, Skamstrup Entreprenør.

Faktaboks

Skamstrup Maskinstation

  • Beliggende i Nordenskov ved Varde.
  • Torben Kamp, der oprindelig er landmand, købte Skamstrup Maskinstation i 2008.
  • Virksomheden er nu oppe på 27 ansatte, og sidste år omsatte Skamstrup Maskinstation for op mod 50 mio. kr.
  • Kundekredsen er domineret af kvægbrugere, og 98 procent er faste kunder, mange af dem fra tiden, før Torben Kamp overtog maskinstationen.
  • Maskinparken er omfattende med bl.a. 45 traktorer, seks finsnittere, fire mejetærskere og 10 gyllevogne. Alt i alt er der 270 maskinnumre.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.