Smart grupper til kombi-løsning
Britisk dybdeløsner kan bruges som forredskab til den øvrige maskinpark, så to opgaver kan klares i én overkørsel.

Hvorfor ikke kombinere kartoffellæggeren, såmaskinen eller den overfladiske harvning til falsk såbed med en effektiv dybdeløsning til at bryde pløjesålen og belufte jorden?

Den mulighed eksisterer nu med Grange Machinerys Low-Disturbance-Loosener i tre til seks meters arbejdsbredde.

Redskabet monteres i traktorliften, og det efterfølgende redskab monteres så i løsnerens træk, så to opgaver kan klares i én overkørsel. Der er div. udtag på dybdeløsneren til el og hydraulik på det efterfølgende redskab.

Træk i fast højde

Det er som sådan ikke en nogen ny løsning på markedet, men når Herborg Maskinforretning har valgt at markedsføre Grange Machinery i Danmark, skyldes det et par særlige finesser ved det britiske redskab.

For det første arbejder løsneren med såkaldte åbnerdiscs foran hver tand, hvilket sikrer dybdeløsning uden ’grøfter’ og unødig opblanding af jordlag. Tænderne sidder med 50 cm afstand.

For det andet sænkes dybdeløsningstænderne hydraulisk. Derfor ændres trækhøjden ikke til det efterfølgende redskab, hvilket bl.a. giver en mere sikker håndtering.

»Det er en stor fordel, og vi ser redskabet som en god løsning til at få bedriftens eksisterende maskinpark til at køre med dybdeløsning, for eksempel til kartofler og vinterraps«, forklarer medindehaver Martin Hjort Kongsgaard fra Herborg Maskinforretning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.