Solidt for kartofler - skidt i roerne
Markedet for kartoffeloptagere har været ganske lunt pga. udvidelser på mel-fabrikkerne.

I takt med, at kartoffelmelfabrikkerne har øget deres efterspørgsel efter stivelseskartofler og avlerne deres arealer, er det også blevet mere travlt for dem, som lever af at sælge maskinerne.

»Generelt set har det været i en positiv udvikling. Det har det jo fordi, at fabrikkerne udvider eller har udvidet. Der har været en positiv trend på det i de sidste par år eller tre«, siger Jens-Aage Jensen, ejer og direktør for maskinforretningen Powtec, der bl.a. sælger kartoffeloptagere og andre specialmaskiner målrettet segmentet.

Han kalder salgsudviklingen for »en fornøjelse«, men oplyser, at det ikke alt, så er gået lige let.

»Kartoffelfolkene laver også andre ting, og det er ingen hemmelighed, at tørken 2018 har været hård – selv for kartoffelfolkene. Der er nogle stykker, der er kommet med, som er droppet ud igen. Det er noget andet end at avle hvede«, siger den erfarne branchemand fra Powtec, der bl.a. har AVRs produkter på programmet.

Hos FMR Maskiner i Nykøbing Falster er man også involveret i specialmaskiner med forhandlingen af Holmer. Her forlyder der om store udsving.

»Sidste år solgt vi 11 roeoptagere, og i er det ikke meget mere end en enkelt brugt roeoptager. Det har ligget fuldstændig i ruiner«, siger medejer af FMR, Henrik Rasmussen og konkluderer:

»Roedyrkerne ser tiden an, og kører en sæson mere med deres udstyr. Det er ikke nogen succeshistorie, men så er der da travlt på værkstedet«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.