Stortraktor tænker selv i dæktryk
Blandt en række nye Claas-nyheder er dæktryk styret af auto-system på traktoren.

Sidste år præsenterede Claas sit Cemos-system på traktorer, der først blev kendt fra mejetærskerne, hvor det selv kan ændre eller komme med forslag til ændringer af mejetærskerens indstillinger, mens den kører.

Torsdag kom Claas så med integreret dæktryksregulering, der på de nye Claas Axion 900-traktorer kan kombineres med Cemos-systemet, så det for første gang foreslår et givet dæktryk baseret på data fra en lang række andre parametre så som ballast, hjulslip, dieselforbrug og så videre.

Dermed er der nu mulighed for mere intelligent indstilling af dæktrykket i den store traktorserie.

Piloten kan så vælge at følge forslagene fra køreassisten fra kabinen via flere mulige terminaler fra Claas.

Den store traktorserie er naturligvis også opdateret med en ny Stage V-klar motor.

Teleskop-serie udvides

Claas løftede også sløret for en ny knækstyret teleskoplæsser i Torion-serien.

Torion 738 T Sinus er udstyret med en central teleskoparm med et skovldrejepunkt ved 4,96 meters højde.

Sinus-styring på maskinen betyder, at den har en kombination af knækstyrig og en styret bagaksel, der ifølge Claas skal sikre smidighed samtidig med, at den har en lille knækvinkel til hver side.

Transportvenligt bord

Serien af majsborde til Jaguar-finsnitterne, Orbis, bliver fremover komplementeret af Orbis 900 med tre meter transportbredde, så der kan køres på vejene uden dispensation. Med det nye bord slår Claas også på ny automatisk transportbeskyttelse med integreret lys.

 

Ekstra plads på Cargos

På frakørselsvognene var en af de største nyheder, at Cargos 8400 får en overbygning i siderne, der øger læssevoluminen med 2,5 kubikmeter til 38 kubikmeter. Inde i kabinen tilbyder Claas nu også en forbedret og isobus-klar terminal, Cemis 700, til alle Cargos-modeller, der er solgt under Business-specifikationen.

 

Hundredvis af Lexion’er

Da Claas fremlagde nyheder sidste år, var de nye Lexion-mejetærskere ubetinget den store nyhed fra den store tyske maskinproducent.

Torsdag oplyste Claas, at introduktionen i 2020 er sket i et »limited« antal, der skulle tælles i et - ukendt - tre-cifret antal.

 

Faktaboks

Mange Claas nyheder:

 

  • Claas præsenterede torsdag en række nyheder.
  • Opdateringerne bød bl.a. på forbedret dæktryksregulering, ny motor til Claas Axion 900 og digitale muligheder. 
  • Se landbrugsavisen.dk.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.