Svensk stål til øverlig bearbejdning

Det store nummer fra Väderstad til denne sæson er de nye CrossCutter Disce til diskharven Väderstad Carrier.

Nogle gange bliver en maskine eller et redskab nyt og anderledes, hvis man ændrer på en detalje. Netop sådan er det med svenske Väderstads diskharve, Carrier, som til denne sæson fås med de bølgeformede CrossCutter diske.

Det særlige ved CrossCutter Disc’ene er, at de giver nye muligheder for øverlig jordbehandling. For hvor man førhen kørte i fire-fem centimeters dybde, gør den nye konstruktion det muligt at køre jordbehandling i to centimeters dybde. Det betyder, at i stedet for at føre spildfrøene længere ned i jorden sørger den nye disc for, at de bliver i øverste lag og kan spire.

De nu patenterede, bølgeformede diske har været under udvikling i fem år. De kan også eftermonteres på ældre Carrier modeller ned til en vis årgang.

De nye CrossCutter diske åbner nye muligheder for effektiv forberedelse af såbed og lover fornemme præstationer i rapsstub og i dækafgrøder, ligesom de giver en række fordele i øvrig stub og pløjet jord. CrossCutter Disc arbejder med lavt trækkraftbehov ved øverlig bearbejdning og en hastighed op til 20 km/t. De kan monteres på diskkultivatoren Väderstad Carrier, som fås i bredder fra 3,0 til 12,25 meter.

Ved at arbejde intensivt i en øverlig arbejdsdybde undgår CrossCutter disc’en at blande store mængder afgrøderester ned i jorden. Dette ødelægger dækafgrøden og minimerer risikoen for problemer med den næste afgrøde.

Faktaboks

CrossCutter Disc

  • Fås til Väderstad Carrier, der fås i arbejdsbredder på 3 til 12,25 meter.
  • Arbejder i en øverlig arbejdsdybde på 2-3 centimeter.
  • Arbejder bedst ved en hastighed på 15-20 km/t.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.