Traktormærker integrerer frontlæsseren

Vejeceller og ekstra funktioner har på kort tid fundet vej som en integreret del på nye traktorer i frontlæsser-segmentet.

Traktorproducenterne arbejder på at holde fast i markedet for de gængse frontlæsser-traktorer - ikke mindst i Danmark, hvor salget af teleskoplæssere til landbruget er vokset i de senere år.

En af måderne at bejle til landmændene på er at tilbyde flere funktioner og integrere frontlæsseren mere som en naturlig del af traktoren.

Det så vi første gang i 2011/2012, hvor Fendt i nye 500- og 700-serier tilbød sine brugere vejefunktion direkte i Vario-terminalen, når traktoren var koblet op med Fendts egen Cargo frontlæsser.

Sidste år kom Valtra med på vognen med Precision Lift & Load applikationen, og senest har John Deere oprustet kraftigt med sin nye 6R-serie, der blev lanceret sidste efterår.

Finder højder og vinkler

Traktorproducenterne er blevet gode til at levere integrerede joystick-løsninger, hvor man også kan styre eksempelvis vendegear og programmere valgfrie knapper i joysticket.

Men hos Fendt, Valtra og John Deere er der mere guf:

Som en del af integrationen kan man programmere maksimale løfte- og minimumshøjder, som du, afhængig af mærke, for eksempel aktiverer ved at skubbe joysticket helt frem eller tilbage.

Det samme gælder vinklen på skovlen, hvor du som chauffør kan gemme en eller flere vinkler på skovlen - og aktivere dem ved at vippe joysticket helt til venstre eller højre.

Det er forholdsvis let at gemme ens egne præferencer, og i flere tilfælde kan du have forskellige programmer - alt sammen styret via en særskilt undermenu i traktorens terminal.

Sidste år kom Valtra med på vognen med Precision Lift & Load applikationen, og senest har John Deere oprustet kraftigt med sin nye 6R serie, der blev lanceret sidste efterår.

John Christensen, teknikjournalist.

Lægger vægten sammen

Virksomheden Ålö, der er en af de store producenter af frontlæssere, har i flere år tilbudt løsninger à la de førnævnte.

Det gælder også en vejefunktion, hvor du med et ekstra display i traktoren er i stand til at holde styr på vægten.

Vejefunktion tilbyder traktorproducenterne også - blot på traktorens egen terminal, og hos John Deere har du tilmed to forskellige modes, hvor du eksempelvis kan have forskellige ingredienser til fuldfoderblanderen i den ene, mens den anden blot summerer vægten sammen.

Eneste ulempe, hvis du går efter en integreret løsning hos et traktormærke: Du skal vælge mærkets egen farve af frontlæsser.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.