Trioliet udvikler nyt læssesystem
Trioliet fornyer den selvkørende fuldfoderblander på to afgørende punkter.

Med et vipbart skærehoved og en læsserotor i stedet for bånd fornyr hollandske Trioliet på to afgørende punkter den selvkørende fuldfoderblander som maskintype med sin nye miniput Triotrac M med et 14 kubikmeter stort blandekar med én blandesnegl.

Den store læsserotor i indtaget er udstyret med vejesystem og erstatter læssebåndet og fører med fire vinger på rotoren fodermidlerne direkte op i blandekarret. Det vipbare skærehoved gør det muligt at skrabe de sidste rester af et fodermiddel op på læsserotoren. Trioliet holder fast i blokudskæreren i stedet for fræseren som udtagningsteknik, og det er netop det, der muliggør den nye vippefunktion.

Vippefunktionen betjenes ligesom alle øvrige udtagnings-, blande- og udfodringsfunktioner med et joystick placeret i et armlæn i kabinen, mens udvalgte maskin- og fodringsdata kan følges på to skærme sammen med video fra bakkameraet.

Lav og smal maskine

Kabinen er i øvrigt hydraulisk hævbar for at øge overblikket ved udtagning og læsning af foderet. Med kabinen i nederste position er den nye Triotrac M blot 280 cm høj, 255 cm bred og 729 cm lang i den mindste version. Med lav venderadius, fordi den styrer på bagerste aksel, er maskinen derfor som skabt til ældre stalde og snævre adgangsforhold

På den nye M-model har Trioliet valgt at placere motoren bagerst aht. vægtfordelingen og støjreduktionen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.