Unik kvalitetsmåler fortsætter momentum med nye funktioner

I starten af 2019 kan du få alle data fra den håndholdte GrainSense ind på din computer. Flere afgrøder er ligeledes på vej.

Finske GrainSense lancerede i sommers den håndholdte kvalitetsmåler af samme navn, der på ganske få sekunder kan måle indholdet af bl.a. protein, kulhydrat og fugt i kornafgrøder.

Den håndholdte NIR-sensor har siden lanceringen haft god succes og har rundet 300 solgte eksemplarer i primært Sverige og Tyskland, fortæller administrerende direktør Edvard Krogius, der ser frem til at lancere en række nye funktioner i starten af det kommende år.

»Som det er nu, sender måleren sine data videre til en app på telefonen. Men vi arbejder hårdt på at få vores PC-løsning klar i begyndelsen af det nye år, så man også kan samle sine data dér«, fortæller Edvard Krogius.

Kan nu måle raps

Han henviser til de mange muligheder, der gemmer sig i at kombinere data fra kvalitetsmåleren sammen med andre data fra bedriften i ét samlet program.

Derfor har virksomheden allerede lavet en såkaldt IPA klar til desktop-versionen, så andre programmer har mulighed for at hente data fra programmet.

Og helt naturligt arbejder GrainSense også på at få kvalitetsmåleren klar til flere afgrøder end de nuværende byg, havre, hvede og rug.

Raps er netop kommet til, og næste step er sojabønner samt majs.

»Vi føjer stille og rolig flere afgrøder til. Det er blot et spørgsmål om kalibrering«, tilføjer Edvard Krogius.

 

Dansk forhandler fundet

På det danske marked er der åbnet op for, at GrainSense for alvor kan komme på markedet i det nye år.

Teknologivirksomheden Geo Team har fået distrubutionen af GrainSense i Danmark, og den passer rigtig godt ind blandt virksomhedens øvrige produkter.

»Vi arbejder rigtig meget med produkter, hvor vi kan samle data ind til landmanden, der senere kan bruges som beslutningsværktøjer. Her passer GrainSense perfekt ind, og vi ser et kæmpe potentiale i den«, fortæller Niels Rasmussen, forretningsdirektør, Geo Team.

Den europæiske salgspris på kvalitetsmåleren er på 3.900 euro. Dertil kommer et årligt abonnement på 250 euro for selve applikationen og deskop-versionen på computeren.

Faktaboks

Fakta om GrainSense

  • Håndholdt NIR-måler, der analyserer protein, fugtindhold, kulhydrater samt olieindhold i afgrøder.
  • 60-80 kerner lægges på glasplade, og 4-5 sek. senere viser måler resultatet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.