Valtras nye miniput drejer som bare pokker

Konkurrenterne bør holde øje med G-serien, der kan gå hen og snuppe en god del af markedet for mindre frontlæssertraktorer.

Umiddelbart havde jeg faktisk ikke set den komme. Valtras nye G-serie.

Den lander midt mellem A og N, men bider fra sig ved at være en snild kompakt traktor med komforten fra en 300 hestes en af slagsen.

Vi har som et af de allerførste medier i Europa haft mulighed for at prøvekøre den nye traktor, og jeg lægger hurtigt mærke til tre ting: Venderadius, udsyn - og ligheden med et andet traktormærke fra Agco-ejede Valtra. Mere om det om lidt.

Udstyr berettiger G-serie

G-serien kommer til at bestå af fire modeller fra 105 til 135 hestekræfter ved maksimal effekt.

Til sammenligning har den mindste N’er 115 heste og den største model A 130. Men selv om der i forvejen er et overlap mellem Valtras eksisterende modeller, vinder G-serien på sin alsidighed i udstyrsniveau.

Dens tre varianter HiTech, Active og Versu slår eksempelvis de tre mindste N-modeller, som kun kan fås som HiTech, og A-serien byder eksempelvis kun på en 12 eller 16 trins mekanisk transmission.

Med G-serien får du en ny sekstrins powershift-transmission med fire grupper, og vælger du Versu-udgaven, kommer traktoren med det nye SmartTouch armlæn og terminal. Mulighederne er mange.

Vender på en pandekage

I kabinen på Valtras nye traktor er der masser af plads. Som sædvanlig er der gode indstigningsmuligheder, og så har traktoren en manøvredygtighed, der gør den i stand til at vende på en pandekage. Det er ret ekstremt.

Samtidig kan man også få den med Valtras Quick Steer, så du i fem trin kan regulere aggressiviteten i rattet. Sat i den mest aggressive position kan du gå fra fuldt styreudslag fra højre til venstre på 2,5 omgange på rattet.

Vi prøvekørte Active-varianten, der skiller sig ud fra HiTech ved bl.a. at have en 110 liters LS-pumpe, men ser man på de to varianter, er de ret ens i betjeningen inden døre.

Versu skiller sig mere ud med el-betjente ventiler som standard og SmartTouch terminal.

Deler gearkasse med MF

Udsynet er en frontlæssertraktor værdigt. Valtra G har en meget skrånende motorhjelm, og i taget er der en fin stor taglem, der giver godt udsyn i højden.

Men et kig under motorhjelmen afslører, at den nye miniput deler en række komponenter med Massey Fergusons MF 5700 S-serie.

Placering af kølerpakke og motordele er meget lig den røde MF, og HiTech, Active og Versu benytter alle tre samme Gima-producerede transmission som MF.

Det er ikke nødvendigvis dårligt, for Masseys Dyna-6 er nok den transmission på markedet, der giver flest indstillingsmuligheder. Det går igen på Valtra G, hvor du nærmest har uanede mulighededer for at tilpasse transmissionen.

Valtras hydraulikassistent har G-serien også. Det samme gælder muligheden for at holde traktoren i bremsen alene. Kort sagt: Valtra G har en hel masse funktioner, der gør den til en hård konkurrent i markedet for de mindre frontlæssertraktorer.

Faktaboks

5 detaljer om Valtra G-serien:

  1. Autostyring: Active- og Versu-varianterne kan fås med autostyring
  2. Krybegear: G-serien kan leveres med krybegear, så traktoren kan køre 120 m/timen
  3. Olieskift: Der er 600 timer mellem hvert olieskift på motoren
  4. Frontlæsser: Traktoren rummer en række funktioner til at lette frontlæssearbejde
  5. Produktion: Serieproduktion starter i september i år

Specifikationer Valtra G-serien:

  • Fire modeller fra 105 til 135 hk maks. effekt (110-145 hk. inkl. boost)
  • Motor: 4,4 l. Agco Power, Stage V m. SCR, DOC og DPF.
  • Transmission: Semipowershift m. seks powershiftgear og fire grupper - 24 gear i alt.
  • Hydraulik: 100 l/min. open center (HiTech), 110 l/min. LS (Active og Versu). Løftekraft lift maks. 6 ton.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.