- Velfungerende maskinmarked

Som mange handelsvirksomheder er marginalerne små, og det kan glæde landmændene, mener ekspert i landbrugsvirksomheders økonomi.

Når seniorrådgiver Henning Otte Hansen, Københavns Universitet, dykker ned i de danske maskinhandleres nøgletal for 2019, ser han en branche med en stabil indtjening, der ligger i tråd med andre handelsvirksomheder.

»Det er typisk for handelsvirksomheder med en mindre, men stabil marginal. Det tyder på et marked, hvor der er en velfungerende konkurrence til glæde for deres kunder hos landmændene«, siger seniorrådgiveren, der i årtier har fulgt landbrugets virksomheder og markeder tæt.

Han hæfter sig dog også ved, at maskinhandlernes soliditet i snit er faldet til omkring 24 procent.

Et niveau, som han vurderer, virksomhederne bør have fokus på at få løftet igen.

»Det gør dem lidt mere sårbare. Kommer der en svinepest i morgen eller en anden krise, så kan jeg være nervøs for nogle af deres virksomheder. Soliditetsgraden for handelsvirksomheder generelt behøver ikke være så stor, men der er også brug for en stødpude, når eller hvis næste krise i landbruget og fødevareklyngen kommer«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.