Vi klikkede Kathrin i marken - og fik fuld rapport igen
LandbrugsAvisen sendte medhjælper i marken med nyt system, der kombinerer traktorens og kontorets funktioner.

Jobbet var allerede indstillet på traktoren.

Udviklingen inden for det digitale landbrug racer af sted.

Det bliver lettere og lettere at være traktorejer og manager.

Et stigende antal online management programmer giver dig mulighed for at designe opgaverne på distancen.

Morgendagen hos Fendt byder på det nye operativsystem Fendt One, som både regerer i traktoren – såkaldt on board – men også på hjemmekontoret – i Fendt-sproget, såkaldt off board.

Da vi på LandbrugsAvisen forleden prøvede det i Tyskland, kunne vi indstille fra en PC, at vores prøvekanin, Kathrin Schmidt fra Fendt, skulle sprede gødning med en præcis indstilling i marken.

Derefter gik hun i marken, trykkede på en tablet og vupti, så var hun kørende med opgaven, som vi definerede – og da hun var i mål, kom der straks fuld rapport tilbage til kontoret om udførelsen af arbejdet

Indstillingerne fra kontoret kunne sagtens køre direkte på traktoren, men ifølge testpiloten, der selv arbejder med produktmarketing, giver ’fjernbetjeningen’ nye muligheder for landmanden.

»Nu kan du bruge næsten hvilken som helst computer, telefon og tablet. Lad os sige, at du går en tur i marken, og du finder ud af, at du vil have sprøjtet marken på en bestemt måde. Så kan du logge dig på og oprette opgaven, og så har du stillet medarbejderen opgaven«, forklarer hun.

Business manager for Fendt i Danmark og Sverige, Kasper Glibstrup, ser stort potentiale på det danske marked, når det kan udrulles i løbet af 2021.

»Vi ser stort potentiale i den måde, vi kan køre vidensdeling på, og man kan få koblet eksisterende traktorer op med de nye traktorer, hvor det monteres på. Umiddelbart tænker jeg, at det kommer bedst til sin ret ved præcisionssprøjtning eller gødning, som vi har set her i dag«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.