Maskinimportører holder udstillingsfrit år

LIB aflyser udstillingen i 2010, og medlemmerne vil heller ikke være at finde på andre store udstillinger i årets løb.

De tilbageværende LIB-medlemmer har på et ekstraordinært medlemsmøde i sidste uge valgt at droppe udstillingen til november i år. Det medfører, at der ikke bliver mulighed for at se produkter fra Nellemann Agro, Agco Danmark, Case IH, og LMB på nogen samlet udstilling i Danmark i år.

"Når vi vælger at springe udstillingen i år over, skyldes det enighed i LIB om, at vi vil spare på udgifterne," siger LIB-formand Otto Freiesleben fra Nellemann Agro, og han uddyber:

"Når vi gør det her for at spare, så duer det samtidig ikke at bruge dem på noget andet i stedet."

Hermed antyder han kraftigt, at de resterende LIB-medlemmer ikke kun har vendt tomlen ned for deres egen udstilling i år, men også for Agromek.

Fremtiden usikker

At LIB nu skulle være et overstået kapitel, vil formanden dog ikke sige på nuværende tidspunkt - selv om den næste LIB-udstilling kan ligge langt ude i fremtiden.

"Udstillingen i år springes over, og det er næsten utænkeligt at holde en til næste år, i 2011, hvor der jo også er Agritechnica. Derfor vil næste gang kunne være i 2012, men det er ikke til at sige noget om endnu," forklarer han og konstaterer:

"Det her er en lejlighed for os til at tænke os om, og se hvad vi gør nu."

Frygter ikke usynlighed

At medlemmerne i LIB i de kommende år, grundet bindinger, ikke må udstille deres produkter på en anden stor udstilling, giver ikke formanden anledning til bekymring.

"Nej, jeg frygter ikke, at LIB-produkterne bliver overset af kunderne, selv om vi ikke er på udstilling. Vores samlede markedsandel er stor, så de skal nok finde os og vores produktnyheder," mener han, og minder om at LIB-medlemmerne ikke tabte markedsandele den gang, de brød ud fra Agromek, som nogle ellers forudså.

"En løsning kan jo være at lade et par demo-enheder turnere rundt til åbent hus-arrangementer," foreslår han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle