Medarbejderne er nøglen til resultaterne

Tom Østrup, Bækgården, brænder for ledelse og ser motiverede medarbejdere som afgørende for resultaterne.For mig er det vigtigt, at vi arbejder sammen og spiller som et team. Barcelona er blevet et rigtig godt hold ved at spille sammen, og sådan er det også at drive svineproduktion. Vi når kun de høje resultater, hvis vi kan spille sammen. Nøglen til de bedste resultater er mine medarbejdere.


En kæphest for mig er, at vi får afstemt forventningerne til hinanden. Ikke kun når vi ansætter, men løbende. Dernæst konflikthåndtering, og det kan være konflikter medarbejderne imellem, men også i forhold til mig. Nøgleordet for mig er rettidig omhu. Det gælder ikke kun i pasning af bedriften men også om at få håndteret konflikter. Det er ikke problemer men opgaver, der skal løses.Jeg lægger vægt på synlig ledelse og prøver at være synlig i dagligdagen. I sostalden har jeg ikke faste opgaver, men er der alligevel og kan sparre med folkene. Jeg er en tur i stalden hver aften, og jeg er også selv med til at udvælge søer til slagtning. Her får vi snakket og får på den måde fulgt op på, om vi gør tingene rigtigt. Og så prioriterer jeg højt, at vi drikker kaffe sammen hver morgen.


I høj grad. De er med til at fastsætte, hvilke produktionsmål vi skal nå. Her har medarbejderne nok 90 procent af indflydelsen, mens det mere er min rolle at få formidlet viden til medarbejderne og guidet dem.Vi lægger os først fast på, hvad vi skal nå for hele året, og sætter os derefter nogle delmål med det formål, at vi rykker os, men også uden at det bliver urealistisk. For 2013 har vi sat det mål, at vi skal nå 35 fravænnede grise for hele året. Det er jo en svær størrelse, for der kan ske ting og sager, som medarbejderne ikke har indflydelse på, sygdomme for eksempel. Men medarbejderne er ikke bange for at sætte overliggeren højt - de er ambitiøse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle