Medicin til svin halser efter mål

Forbruget af antibiotika til svin er fortsat 2,5 procentpoint fra målsætning. Seges Svineproduktion opfordrer til ekstra indsats nu.

Det er velkendt, at forbruget af antibiotika til svin i Danmark er lavt, men forbruget er fortsat efter en politisk målsætning om en reduktion på 15 procent fra starten af 2015 og frem til udgangen af 2018, som MRSA-handlingsplanen tilbage i 2014 dikterede. Det erkender Seges Svineproduktion, som slår et slag for en ekstra indsats på svinebedrifterne for at nå i mål.

»Vi kan være stolte af vores indsats, men vi er fortsat 2,5 procentpoint fra målsætningen«, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, og fortsætter:

»Hver enkelt skal naturligvis vurdere, om der er behandlinger, som kan undværes. Det er ikke nemt, men det er vigtigt, at vi lever op til handlingsplanen. Det giver langt mere arbejdsro, når der er politisk tillid til, at vi endnu en gang selv skaber resultater og udvikling i erhvervet«, siger han og erkender, at målsætningen er svær at nå, fordi der siden handlingsplanen er kommet flere smågrise til, mens antallet af slagtesvin er blevet færre.

»Da smågrisene tegner sig for hovedparten af antibiotikabruget, betyder flere smågrise, at det er sværere at reducere det totale antibiotikaforbrug målt i kg, selvom vi bliver dygtige til at forebygge og behandle hver enkelt gris. Vi ved, der er gjort et meget stort stykke arbejde i besætningerne, og de lavthængende frugter er plukket. Derfor er det også nødvendigt, at vi hjælpes ad med at give den endnu et hak nedad«, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle