Mekaniker i kamp til europamesterskaber

Ronni Larsen skal dyste mod 11 andre om at blive Europas bedste landbrugsmaskinmekaniker.

Ved de kommende EuroSkills mesterskaber i Budapest skal 24-årige Ronni Larsen fra Nordvestjysk Traktorservice kæmpe for Dannebrog.

Han skal dyste mod 11 andre deltagere om at blive Europas bedste mekaniker inden for kategorien Heavy Vehicle Technology, hvilket indebærer såvel landbrugs- som entreprenørmaskiner. Selv er han fortrøstningsfuld:

»Jeg vil ned og vise, hvad jeg kan, og det bliver ekstremt spændende. Men selve oplevelsen er jo nærmest halvdelen af det hele«, siger Ronni Larsen.

Over tre dage skal han dyste i forskellige dicipliner, og mærkerne bliver denne gang John Deere og JCB - og desværre ikke Case IH.

»Case IH og deres serviceværktøjer på PC’en kan jeg nærmest i søvne, fordi jeg arbejder med mærket til dagligt. Nu skal jeg sætte mig ind i både John Deere og JCB, for vi skal bruge meget tid på at finde informationer i disse programmer«, forklarer han.

Hverdagens helte

Dansk Maskinhandlerforening (DM) dækker sammen med Dansk Metal udgifter i forbindelse med Ronni Larsens deltagelse i EuroSkills.

For Per Hedetoft, konsulent, DM, handler det om at give deltagerne en god oplevelse og samtidig udbrede kendskabet til uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker.

»Vi vil gerne vise omverdenen, hvor dygtige og fantastiske folk vi har. De er hverdagens helte, som holder hele landbrugsbranchen kørende«, fastslår Per Hedetoft.

Faktaboks

EuroSkills 2018

  • Foregår i Budapest, Ungarn, fra 26. til 28. september.
  • Europamesterskab for over 30 forskellige fagområder.
  • Danmark sender 12 deltagere - heriblandt Ronni Larsen, der dyster i Heavy Vehicle Tech.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle