...men roerne kunne ærlig talt godt bruge lidt vand

Mangel på regn gennem det meste af vækstsæsonen betyder, at Erik Møller, Nr. Alslev, ikke forventer topudbytte i sine roer.

Selvom jordtypen ligger i den høje ende, begynder Erik Møllers roer nu at vise tegn på vandmangel.

»Normalt plejer de at have et mørkegrønt skær på dette tidspunkt, men de er noget mere lyse i år, hvilket jeg mener kan henføres direkte til vandmangel,« siger han. I weekenden blev det til 15 mm, men ifølge Erik Møller rækker det ikke langt.

»Der skal nødigt gå alt for længe, inden at vi igen får nedbør, men vi er selvfølgelige taknemmelige for hver en dråbe,« pointerer han.

Tror på 11 ton pr. hektar

Selv tror han ikke længere på, at udbyttet i roerne kommer til at sætte rekord, men mindre kan også gøre det.

»Vi sår ud efter et mål om 11 ton pr. hektar i roerne, og det tror jeg da stadig er realistisk. Vi har hvert fald ligget over de 11 tons i de seneste år, så med lidt god vilje regner vi også med at det sker i år,« fortæller han.

Såning og optagning står han selv for i samarbejde med en lokal landmand. Selve såningen foregår via gps, og optageren er bugseret bl.a. for at få begrænset marktrykket. Han stræber efter, at markarbejdet er afsluttet 1. december.

»Så må vi i nogle år affinde os med at lægge nogle af roerne i kule, men det mener jeg godt kan svare sig, da vi så sikrer, at vi har vinterpløjet alle arealer,« bedyrer han og fortsætter:

»Det hjælper da også, at vi nu har mulighed for at pakke kulen ind i en slaga folie, der sikrer roerne mod at rådne.«

Selve transporten fra kulen til sukkerroefabrikken lader Erik Møller en lokal vognmand tage sig af.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle