Mere luft i New Hollands finsnitter

New Hollands FR9000 finsnittere indleder 2010-sæsonen med en stribe forbedringer. Herunder mere luft til lette afgrøder.

New Hollands FR9000-serie af finsnittere har fået en række opdateringer til denne sæson, som blandt andet øger præstationerne i lette afgrøder.

En af de vigtigste opdateringer er en ny buet bagplade i blæserhuset, der giver mere bevægelse i luften i maskinen. Det betyder, at selv et tyndt let græsskår kan skydes sikkert over i frakørselsvognen. Majskerneknuseren er samtidig blevet mere aggressiv ved at øge hastighedsforskellen imellem rullerne fra de hidtidige 10 procent til 22.

Endelig er maskinerne nu foreberedt fra fabrikken med tank, pumpe og dyse til tilsætningsstoffer i ensilagen. "Hidtil har det været op til forhandlerne at fremstille udstyret, men nu kan vi levere en fuldt integreret løsning der styres fra maskinens monitor," fortsætter Tonny Grønne, salgschef for høstmaskiner hos New Holland.

Større hjul og mindre forbrug

Motorerne er nu udstyret med et nyt program der sænker omdrejningerne, når belastningen falder. Det gavner brændstofforbrug og lydniveau.

New Holland holder fast i at anvende én motor i selv deres største snittere, hvor flere andre mærker anvender to. "Det er billigere at anvende én stor, og vi har den jo i koncernen," forklarer Tonny Grønne og fortsætter: "Vi tvivler også på holdbarheden i den kobling, som eventuelt skulle forbinde to motorer."

FR 9000-serien indleder sin fjerde sæson på markedet, og dens udbredelse i Danmark svarer til, at cirka hver fjerde solgte finsnitter er en New Holland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle