Mesterskaber giver vigtig promovering

Af Klaus Nissen, direktør Dansk Maskinhandlerforening.

Så blev det til endnu en EM-medalje til en landbrugsmaskinmekaniker fra Danmark. EuroSkills 2018 er netop afholdt i Ungarns hovedstad, Budapest - og det danske landshold forsvarede vores nation på fornemste vis i kategorier som Heavy Vehicle Technology, anlægsgartner, bager etc.

Landsholdet høstede samlet tre sølvmedaljer, en bronzemedalje samt to Exellence medaljer. Sidstnævnte gives til deltagere med et særligt flot pointtal. Denne hæder tilfaldt bl.a. vores deltager Ronni Larsen, til daglig landbrugsmaskinmekaniker hos Nordvestjysk Traktorservice.

Og han opnåede samlet en rigtig flot femteplads ved Europamesterskabet. Dette understreger endnu engang det høje niveau, vi har på vores erhvervsuddannelser generelt, men det understreger også, hvor vigtigt det er, at der er personer, som vil stille sig i forreste række - og via deltagelse i f.eks. EuroSkills vil promovere erhvervsuddannelsernes bredde og dybde.

Vigtige rollemodeller

Samtidig er deltagerne også rollemodeller for deres respektive brancher og tjener som inspiration for kommende lærlinge og elever. Faktisk havde vi to deltagere med fra vores fag, da Per Hedetoft fra Dansk Maskinhandlerforening tog endnu en tørn som fagdommer og coach – og ydede en meget stor indsats. Enhver burde unde sig selv at opleve enten EuroSkills eller WorldSkills. Det er en fantastisk oplevelse. Selve set-uppet er storslået og meget i stil med OL. Det giver en helt speciel følelse af stolthed over fag og land, når en gruppe dedikerede og fagligt ufatteligt dygtige unge mennesker forsvarer de danske farver. Mere af det, tak.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle